Ikea:

Beklager etter Drammen-blemme

- En glipp.

- EN MENNESKELIG GLIPP: Møbelkjeden Ikea annonserte stillingsutlysninger i Drammen. Det var bare ett problem. Foto: Cornelius Poppe / NTB
- EN MENNESKELIG GLIPP: Møbelkjeden Ikea annonserte stillingsutlysninger i Drammen. Det var bare ett problem. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For få år siden satset den svenske møbelkjeden Ikea på separate planleggingsstudioer i ulike norske byer, der kunder kan planlegge og bestille varer uten å måtte dra til et fysisk varehus.

Gleden var derfor stor blant flere jobbsøkere, da møbelgiganten denne uka annonserte at de satser på å åpne nok et planleggingsstudio - denne gang i elvebyen Drammen.

Det var bare ett problem. Ifølge Drammens Tidende har det i årets første arbeidsdager gått litt for fort i svingene hos møbelgiganten.

- Synd

Følgende stillingsutlysning skulle nemlig aldri vært publisert:

«Våren 2023 åpner Ikea nok et nytt planning studio. Denne gangen er det i Drammen, og vi ser etter deg som trives med å jobbe selvstendig, er målorientert og med masse engasjement for salg», het det i annonsen som avisa har fått tilgang til.

Ikea-pressevakt Nils Vibe-Rheymer opplyser at verken planleggingsstudioet, eller de ni utlyste stillingene, er en realitet på nåværende tidspunkt.

- Det er en menneskelig glipp, som selvfølgelig er synd. Noen har kanskje allerede rukket å søke på stillingene, men vi har altså ingen konkrete planer om å etablere oss i Drammen akkurat nå, sier Vibe-Rheymer til DT.

- Uheldig

- Hvordan kan en slik misforståelse ha oppstått?

- Ja, her har det det rett og slett skjedd en feil, og det har blitt lagt ut en stillingsannonse som ikke skulle vært lagt ut. Det er selvfølgelig uheldig og annonsen er nå trukket, legger pressekontakt i Ikea Norge, Shari Brown, til overfor Børsen.

- Er det slik at denne annonsen var tiltenkt et annet sted i Norge, eller er det slik at dere gikk ut med en etablering i Drammen litt for tidlig?

- Ikea Norge ser alltid etter nye steder og måter å møte kundene på, og bare de siste månedene har vi åpnet flere planleggings- og bestillingspunkter rundt om i landet. Neste uke åpner vi enda ett, i Porsgrunn. Drammen er også et sted vi veldig gjerne vil til, men per i dag har vi ingen konkrete planer, fortsetter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer