Beklager etter Epstein-møter

Kronprinsesse Mette-Marit møtte den overgrepsdømte finansmannen flere ganger.

KOMMENTAR: Geir Ramnefjell om hvorfor Mette-Marit nå beklager sine møter med Jeffrey Epstein. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsesse Mette-Marit møtte den avdøde og overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein en rekke ganger. Det kommer fram i en avsløring fra Dagens Næringsliv.

Hun skal ha møtt han ved en rekke anledninger, flere år etter at han tilsto og sonet for seksuelle overgrep. Nå beklager kronprinsessa:

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, forklarer hun til DN, via Slottet.

Møttes i Oslo

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt ei mindreårig jente for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Han inngikk da et hemmelig forlik og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom.

Tidligere i år ble han siktet for menneskehandel og overgrep mot unge jenter og kvinner. Han tok sitt eget liv i varetekt i august.

Flere ganger mellom 2011 og 2013 møtte de to hverandre. De skal ha blitt introdusert av felles bekjente i utlandet. De fleste møtene var i USA, men de to har også møtt hverandre i Oslo. Ved alle møtene skal andre personer ha vært til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer