Beklager «kinky» barnekampanje: - Alvorlig

Luksusgiganten Balenciaga hevder reklamekampanjen ikke var godkjent av selskapet.

LEGGER SEG FLAT: Det spanske luksusmerket sier de nå vil ta rettslige skritt mot dem som har utformet innholdet i reklamekampanjen for produktene som skulle lanseres våren 2023. Foto: NTB
LEGGER SEG FLAT: Det spanske luksusmerket sier de nå vil ta rettslige skritt mot dem som har utformet innholdet i reklamekampanjen for produktene som skulle lanseres våren 2023. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det spanske luksusmerket Balenciaga har torsdag gått ut med en beklagelse. Årsaken er en reklamekampanje publisert på selskapets plattformer, som har skapt sterke reaksjoner.

Kampanjen viste nemlig bilder av små barn som poserer med bamser - der kosedyra er kledd i det som likner BDSM-kostymer.

Ifølge NBC News skal ett av reklamebildene også inneholde et utdrag av et dokument fra 2008, som tar for seg en høyesterettssak fra USA vedrørende seksualisering av barn.

Nå legger Balenciaga seg paddeflate.

- Vi beklager for å ha vist urovekkende dokumenter i kampanjen vår. Vi tar denne saken svært alvorlig og vil ta rettslige skritt mot partene som er ansvarlige for å laget settet og inkludere ikke-godkjente gjenstander for vår kampanjefotografering for våren 2023, skriver selskapet i en uttalelse på Instagram Stories, ifølge NBC News.

Balenciaga forklarer at selskapet tar sterkt avstand fra innholdet, og framholder at kampanjen ikke var godkjent av ansvarlige ledere før publisering.

Først da innholdet ble «flagget», tok selskapet umiddelbart grep og fjernet kampanjen fra alle plattformer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer