Idar Vollvik:

- Beklager

Idar Vollvik beklager overfor kunder, og er sikker på at politiets etterforskning vil vise at han handlet i god tro.

BRYTER TAUSHETEN: Idar Vollvik beklager overfor kunder. Vollvik er siktet for brudd på loven om medisink utstyr. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet.
BRYTER TAUSHETEN: Idar Vollvik beklager overfor kunder. Vollvik er siktet for brudd på loven om medisink utstyr. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forretningsmann Idar Vollvik ble tirsdag pågrepet og siktet for brudd på loven om medisinsk utstyr.

Nå beklager Vollvik feilmerkingen av munnbind. I en pressemelding med tittelen «en feil vi skal lære av» bryter han tausheten.

- Jeg må også dypt beklage det inntrufne i forhold til kunder som allerede har mottatt munnbind med feil merking eller som har måttet vente på sine bestillinger. Dette er vi i full gang med å rydde opp i. Vi vil selvsagt også gå en runde med importleddet for å forsikre oss om at de forbedrer sine rutiner for kvalitetssikring, skriver Vollvik i pressemeldingen.

- Dramatisk

Forretningsmannen forteller at de var i gang med å informere kunder da politiet aksjonerte tirsdag.

- Både for meg og mine medarbeidere var det dramatisk å få politiet på døra, men med bakgrunn i viktigheten av at det i medisinsk sammenheng bare blir benyttet såkalte medisinske munnbind, var dette helt forståelig, skriver han.

FALSKE MUNNBIND: Disse tegnene skal du se etter når du kjøper munnbind. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Vi redegjorde for misforståelsen og tiltakene som var satt i verk for tilbakelevering av feilmerkede kartonger. La meg også understreke at vi ikke har mottatt bestillinger eller levert medisinske munnbind til sykehus, legekontorer, eller andre som i sin virksomhet forutsettes bare å benytte munnbind med denne kvaliteten, står det videre.

Videre forklarer han at disse munnbindene er tatt inn til testing for å finne ut om de er sivile eller medisinske. Ifølge Vollvik kommer svaret om noen dager.

Kvittet seg med munnbind

Vollvik poengterer også at de har kvittet seg med alle «potensielle dårlige munnbind», og skriver at alle varene de nå selger har vært gjennom tollvesenet og legemiddelverket.

Vollvik ble onsdag kveld løslatt etter å ha sittet i avhør.

Vollvik forteller i pressemeldingen at selskapet 19. august i år mottok et parti med munnbind. De hadde bestilt type 1-munnbind, og ble fakturert for type-1 munnbind, men hadde muligens ikke mottatt det de hadde bestilt. Ifølge Vollvik ble disse munnbindene også solgt videre som type 1.

Politiet mener Vollvik har merket og pakket om esker med munnbind i Norge, og Vollvik forsvarer bekreftet i går at munnbindene hadde blitt pakket om.

SIKTET: Idar Vollvik ble tirsdag siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr, og helse- og omsorgsminister Bent Høie mener at det er alvorlig, dersom det skulle vise seg å stemme. Reporter: Frode Andresen. Video: Regjeringen Vis mer

- Noen av kartongene/eskene hadde vannskader, noe som førte til at vi pakket om munnbindene i nye esker. Enkelte kunder ønsker også mindre forpakninger, hvor vi har leid inn folk til å hjelpe oss å pakke munnbind, skriver Vollvik om forsendelsen.

Han påpeker samtidig at de i ettertid har «lært at de må være mer presise i merkingen».

- Handlet i god tro

Vollvik skriver også at politiet etter hans skjønn har gjort en grundig jobb.

- Vi har og kommer fortsatt til å bistå dem med alle nødvendige opplysninger etter beste evne. Når siktelsen mot meg som daglig leder likevel er opprettholdt, skyldes det at påtalemyndigheten mener jeg og mine medarbeidere med forsett foretok feil merking av kartongene, skriver han.

- Jeg føler meg imidlertid overbevist om at den videre etterforskning vil vise at vi handlet i god tro. Vi skal ikke bagatellisere at vi har gjort feil, men vi kan legitimere at vi har ikke gjort noen bevist feil, og det er bare et aktuelt vareparti det her dreier seg om, skriver forretningsmannen avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer