Bekmørk beskjed i internt brev

- Et spørsmål om Airbus overlever hvis vi ikke gjør noe nå.

ALVORLIG: Situasjonen for Airbus er svært alvorlig, og topplederen i selskapet skriver i en intern mail at det nå handler om selskapets overlevelse. Foto: Jean-Vincent Reymondon / Airbus / AFP / NTB Scanpix
ALVORLIG: Situasjonen for Airbus er svært alvorlig, og topplederen i selskapet skriver i en intern mail at det nå handler om selskapets overlevelse. Foto: Jean-Vincent Reymondon / Airbus / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hverdagen for flybransjen er blitt snudd på hodet over natta. Mens coronaviruset herjer og de fleste fly står på bakken, kjemper flyselskapene for å overleve.

Nå kommer det drypp om at også flyprodusenten Airbus står i en alvorlig krise som de ikke vet utfallet av.

Spørsmål om overlevelse

Det er nyhetsbyrået Reuters som siterer fra et internt brev fra direktør Guillaume Faury til selskapets 135 000 ansatte. Her tegner han et bekmørkt bilde av situasjonen selskapet står i, og advarer om at vanskelige avgjørelser står på trappene.

I brevet kommer det fram at selskapet risikerer massiv nedbemanning, og at Airbus' overlevelse til sjuende og sist er i spill.

Ifølge Reuters skriver Faury i brevet at Airbus «blør penger i en fart de aldri har opplevd».

«Det er et spørsmål om Airbus overlever hvis vi ikke gjør noe nå,» skriver Faury.

Foreløpig er 3000 ansatte permittert i Frankrike, men ifølge brevet kan selskapet komme til å måtte gå mye lenger.

Rammes hardt

Coronaviruset og tiltakene myndighetene har satt i gang har satt hele flybransjen i en fryktelig knipe. Ifølge den internasjonale flyorganisasjonen IATA vil flytrafikken i 2020 synke med hele 48 prosent, skriver Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer