BNP-fall:

Bekmørk rekord for Storbritannia

De nye tallene var bedre enn fryktet, men viser likevel en brutal kollaps for britisk økonomi.

BRUTAL NEDTUR: Fallet i den britiske økonomien i årets andre kvartal er det største som er registrert siden målingene startet på 50-tallet. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
BRUTAL NEDTUR: Fallet i den britiske økonomien i årets andre kvartal er det største som er registrert siden målingene startet på 50-tallet. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Den britiske økonomien stupte med rekordhøye 19,8 prosent mellom april og juni, da coronakrisen dro etterspørselen til bunns og effektivt stengte ned en lang rekke bedrifter, skriver britiske Telegraph.

Tallene, som er offentliggjort av Storbritannias statistiske byrå (ONS), utgjør det største kvartalsfallet som noen gang er registrert for landets bruttonasjonalprodukt (BNP).

Et tidligere anslag tydet på et større fall på 20,4 prosent i andre kvartal, men etter en ny gjennomgang av en større mengde data er tallet justert noe ned.

Likevel er det ikke lystig lesing for øyboerne.

«BNP-fallet er så vidt bedre enn fryktet - men fortsatt grusomt», oppsummerer avisa.

Frykter nye grep

Storbritannia er et av landene som er hardest rammet av coronaviruset i verden, dersom man ser på det totale antallet dødsfall - som nå har oversteget 42 000.

Den siste tida har smittetallene tatt seg opp igjen, og flere varsler nå et nytt hopp i arbeidsledighet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ruth Gregory fra konsulentfirmaet Capital Economics er bekymret for at nye coronatiltak fra den britiske regjeringen vil kunne gjøre vondt verre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer