John McAfee er død:

Bekrefter dødsårsaken

Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee (75) ble i forrige uke funnet død på fengselscellen sin i Barcelona.

DØD: John McAfee, grunnlegger av antivirusselskapet McAfee, ble forrige uke funnet død på fengselscellen sin i Barcelona. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB
DØD: John McAfee, grunnlegger av antivirusselskapet McAfee, ble forrige uke funnet død på fengselscellen sin i Barcelona. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Ansatte forsøkte å gjenopplive ham, men fengselets helsepersonell erklærte ham død på stedet, heter det i en uttalelse fra regionregjeringen i Catalonia.

Ifølge en uttalelse fra det spanske justisdepartementet skal McAfee ha tatt sitt eget liv, skrev den spanske avisa El País.

Mandag skriver avisa at obduksjonen viser samme dødsårsak, ifølge ikke navngitte kilder tett på saken.

Vil ha ny obduksjon

McAfees kone, Janice McAfee, har ifølge McAfees advokat bedt om at det blir utført en ny, uavhengig obduksjon, så snart resultatet fra den første var klart.

Advokaten sa fredag at kona ikke tror på at McAfee var suicidal, og har gitt amerikanske myndigheter skylda for dødsfallet.

John McAfee er mannen bak antivirusprogrammet McAfee og sjef for selskapet Luxcore. Antivirusprogrammet ble solgt til Intel i 2010.

KREVER NY VURDERING: John McAfees kone Janice McAfee og advokat Javier Villalba forlater fengselet hvor antivirus-gründeren ble funnet død forrige onsdag. Janice McAfee mener ektemannen ikke var suicidal og krever en ny og uavhengig obduksjon av ham. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB
KREVER NY VURDERING: John McAfees kone Janice McAfee og advokat Javier Villalba forlater fengselet hvor antivirus-gründeren ble funnet død forrige onsdag. Janice McAfee mener ektemannen ikke var suicidal og krever en ny og uavhengig obduksjon av ham. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB Vis mer

Tiltalt

I oktober ble McAfee tiltalt for skatteunndragelse og for å bevisst ha unnlatt å sende inn selvangivelser. Han ble samme måned arrestert på flyplassen El Prat i Barcelona - da han var på vei til Tyrkia.

Siden den gang har han sittet fengslet i Spania i påvente av en utleveringsbeslutning.

Noen timer før han ble funnet død, hadde en spansk domstol utstedt en foreløpig kjennelse i favør av et utleveringskrav fra USA. Kravet knyttes til en sak om skatteunndragelser i delstaten Tennessee, skriver NTB.

I et rettsmøte tidligere denne måneden sa McAfee at skattesaken i USA var politisk motivert og at han kom til å risikere å tilbringe resten av livet bak murene hvis han skulle bli utlevert.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer