John McAfee er død:

Bekrefter dødsårsaken

Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee (75) ble i forrige uke funnet død på fengselscellen sin i Barcelona.

DØD: John McAfee, grunnlegger av antivirusselskapet McAfee, ble forrige uke funnet død på fengselscellen sin i Barcelona. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB
DØD: John McAfee, grunnlegger av antivirusselskapet McAfee, ble forrige uke funnet død på fengselscellen sin i Barcelona. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Ansatte forsøkte å gjenopplive ham, men fengselets helsepersonell erklærte ham død på stedet, heter det i en uttalelse fra regionregjeringen i Catalonia.

Ifølge en uttalelse fra det spanske justisdepartementet skal McAfee ha tatt sitt eget liv, skrev den spanske avisa El País.

Mandag skriver avisa at obduksjonen viser samme dødsårsak, ifølge ikke navngitte kilder tett på saken.

Vil ha ny obduksjon

McAfees kone, Janice McAfee, har ifølge McAfees advokat bedt om at det blir utført en ny, uavhengig obduksjon, så snart resultatet fra den første var klart.

Advokaten sa fredag at kona ikke tror på at McAfee var suicidal, og har gitt amerikanske myndigheter skylda for dødsfallet.

John McAfee er mannen bak antivirusprogrammet McAfee og sjef for selskapet Luxcore. Antivirusprogrammet ble solgt til Intel i 2010.

Tiltalt

I oktober ble McAfee tiltalt for skatteunndragelse og for å bevisst ha unnlatt å sende inn selvangivelser. Han ble samme måned arrestert på flyplassen El Prat i Barcelona - da han var på vei til Tyrkia.

Siden den gang har han sittet fengslet i Spania i påvente av en utleveringsbeslutning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer