Vedum snur:

Bekrefter lønnsstøtteordning

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har fredag formiddag hatt møte med blant andre arbeidsorganisasjonene LO, Virke og NHO angående lønnsstøtteordning for coronarammede bedrifter.

LØNNSTØTTE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum bekrefter at de har satt i gang med arbeidet for en lønnsstøtteordning. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter møtet bekrefter finansministeren til Dagbladet at regjeringen nå går inn for dette.

- Vi begynner arbeidet allerede i dag, sier Vedum.

Både LO, NHO og Virke har bedt regjeringen om at lønnsstøtte må innføres igjen for å møte utfordringen med økt smittetrykk. Staten vil da ta en del av lønnskostnadene for kriserammede bedrifter.

- Vi har hatt en veldig godt møte mellom partene, legger finansministeren til.

Snudde

Vedum sier håpet er å få på plass en slik modell så raskt som mulig.

- Var ikke dere litt skeptiske til en slik ordning?

- Poenget er at i Norge har man en samarbeidsmodell, der man lytter til hverandre og ser hvordan man kan sette i gang tiltak som hjelper bedrifter og arbeidstakere, og hvordan staten kan bidra. Nå starter vi det arbeidet i dag, og har som mål å få på plass en slik avtale så raskt som mulig, sier Vedum.

Vedum sier situasjonen nå er annerledes enn situasjonen i mars 2020.

- Det er ingen nedstenging nå, og det er fart i norsk økonomi. Så må vi finne en god innramming med minst mulig negative virkninger. Det vil alltid være noen negative sider med slike ordninger, men at vi skal finne en ordning som hjelper.

KORT: Her blir Raymond Johansen lei under pressekonferansen om corona. Vis mer

Starter arbeidet fredag

Næringsminister Jan Christian Vestre sier arbeidet vil gå i gang om «få timer».

- Målet er å komme fram tid gode løsninger, som trygger arbeidsplassene, sier Vestre.

Han sier situasjonen har vært vurdert fortløpende.

- Så understreker partene at det er behov for mer, derfor har finansministeren og jeg invitert til møte med partene, og vi setter nå i gang med arbeidet med å konkretisere dette om få timer. Og målet er helt klart: Vi ønsker å få på plass en ordning for dette, som gjør at vi trygger arbeidsplassene og det opplever jeg at det er stor enighet om, fortsetter Vestre.

- Veldig glad

LO-leder Peggy Følsvik til Dagbladet at det har vært jobbet med lønnsstøtteordning helt siden det ble snakk om nye innstramminger.

- Dette er vi veldig glad for. Vi har jobbet med å få på plass dette helt siden nye innstramminger kom, sier Følsvik.

- Det er nå jobben begynner, vi skal sette oss ned og få ordningen på plass. Dette vil hjelpe med å holde folk i jobb, sier NHO-sjef Ole Erik Amlid.

Målet er å unngå at folk skal bli permittert og miste jobben som følge av innstramminger i smitteverntiltak.

Bedrifter kunne få lønnsstøtte i perioden mars til slutten av august i år, men ordningen ble avviklet da smittetallene sank.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer