Vedum snur:

Bekrefter lønnsstøtteordning

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har fredag formiddag hatt møte med blant andre arbeidsorganisasjonene LO, Virke og NHO angående lønnsstøtteordning for coronarammede bedrifter.

LØNNSTØTTE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum bekrefter at de har satt i gang med arbeidet for en lønnsstøtteordning. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter møtet bekrefter finansministeren til Dagbladet at regjeringen nå går inn for dette.

- Vi begynner arbeidet allerede i dag, sier Vedum.

Både LO, NHO og Virke har bedt regjeringen om at lønnsstøtte må innføres igjen for å møte utfordringen med økt smittetrykk. Staten vil da ta en del av lønnskostnadene for kriserammede bedrifter.

- Vi har hatt en veldig godt møte mellom partene, legger finansministeren til.

Snudde

Vedum sier håpet er å få på plass en slik modell så raskt som mulig.

- Var ikke dere litt skeptiske til en slik ordning?

- Poenget er at i Norge har man en samarbeidsmodell, der man lytter til hverandre og ser hvordan man kan sette i gang tiltak som hjelper bedrifter og arbeidstakere, og hvordan staten kan bidra. Nå starter vi det arbeidet i dag, og har som mål å få på plass en slik avtale så raskt som mulig, sier Vedum.

Vedum sier situasjonen nå er annerledes enn situasjonen i mars 2020.

- Det er ingen nedstenging nå, og det er fart i norsk økonomi. Så må vi finne en god innramming med minst mulig negative virkninger. Det vil alltid være noen negative sider med slike ordninger, men at vi skal finne en ordning som hjelper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.