Ferie - coronapass

Bekymret etter eksplosivt reisesalg

Interessen for reiser eksploderte etter at regjeringen annonserte datoen for coronasertifikatet i forrige uke. Det uroer helse- og omsorgsminister Bent Høie.

CORONASERTIFIKAT: Helseminister Bent Høie sier at en midlertidig løsning for coronasertifikat er på plass innen 11. juni. Vis mer
Publisert

- Vi er bekymret for at ganske mange nå planlegger å reise til utlandet, selv om regjeringen råder at man ikke gjør det med mindre det er strengt nødvendig, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til Børsen.

Onsdag forrige uke kunne Høie dele nyheten om at et verifiserbart coronasertifikat etter planen vil være klart til innenlands bruk 11. juni.

Dagen etter kunne kommunikasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian opplyse til Børsen at antall bestillinger økte markant etter regjeringens pressekonferanse.

Mange vil ut og reise i juli, ifølge Skari, men det er også en jevn spredning utover høsten. Samtidig forhører mange seg om mulighetene for å endre eller kansellere dersom reisene ikke kan gjennomføres.

- I Norge har vi flest bestillinger til byene Bergen, Stavanger og Trondheim, og når det gjelder utlandet opplever vi en økt interesse for reiser til Spania, Frankrike, Hellas og Kroatia, sa Skari til Børsen.

Utenriksdepartementets råd om å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land gjelder i utgangspunktet til 1. juli. Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller FHIs kriterier for lav smittespredning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer