Bekymret for de unge: - Skremmende

Stormberg-eier Steinar J. Olsen har måttet tåle både hets og drapstrusler. Selv er han mest bekymret for unge mennesker som faller utenfor arbeidslivet og demokratiet.

BEKYMRET: Stein J. Olsen er bekymret for de som står utenfor arbeidslivet, og er redd coronapandemien har gjort veien inn i arbeid enda lenger. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BEKYMRET: Stein J. Olsen er bekymret for de som står utenfor arbeidslivet, og er redd coronapandemien har gjort veien inn i arbeid enda lenger. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Stormberg-eier Steinar J. Olsen er bekymret. Ikke for seg selv og sine egne forretninger. Langt derifra. Turtøyprodusenten Stormberg er i ferd med å legge bak seg et rekordår.

Nordmenn måtte droppe utenlandsferien og de langstrakte strendene på Gran Canaria, og inn på ferieplanen kom norske høyfjell og teltturer i nærområdet. Da byttes også badeshorts ut med turtøy, noe som igjen kom Olsen og Stormberg til gode.

- Vi er jo i den heldige situasjonen at foruten nedstengningen i vår så har ikke vi vært hardt rammet av pandemien. Nordmenn har jo vært mer ute på tur dette året, og de endrede turvanene har ført til omsetningsrekord i den norske nettbutikken vår, forteller Olsen til Børsen.

1000 skoleklasser uføre

Med det sagt kan vi kikke tilbake på starten av pandemien. Allerede i slutten av mars slo Olsen alarm. Da skrev han på Facebook at han var bekymret for følgene viruset kunne få for både næringslivet og arbeidstakere.

Spesielt bekymret var han for dem som allerede står utenfor arbeidslivet. Bekymringen har ikke blitt mindre i månedene som følger.

- Det er absolutt en bekymring jeg fortsatt har. Det jeg er redd for er at mange av dem som har slitt med å få innpass nå står enda lenger fra arbeidsmarkedet, sier Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer