Bekymret for verdensøkonomien: - En trussel

Verdensøkonomien har vært på bedringens vei den siste tida, men ny virusmutasjon skaper bekymring.

STENGT: Østerrike, her representert ved en tom julegate i Innsbruck, stengte grensene for turister for å beskytte seg mot coronaviruset. Foto: Michael Probst / NTB
STENGT: Østerrike, her representert ved en tom julegate i Innsbruck, stengte grensene for turister for å beskytte seg mot coronaviruset. Foto: Michael Probst / NTB Vis mer
Publisert

Da vårsola begynte å skinne over Norge, begynte mange også å se for seg en ende på pandemien. Stadig flere ble vaksinert, og smittetallene var på vikende front i stort sett hele verden.

Den økonomiske gjeninnhentingen kunne begynne, og mange så lyst på at pandemien snart kunne være over. Men nå er optimismen byttet ut ned bekymring.

- En trussel

Riktignok mener OECD at verdensøkonomien vil ha en samlet vekst på 5,6 prosent i løpet av 2021, en nedgang på 0,1 prosentpoeng på anslaget i september. De opprettholder anslaget om en vekst på 4,5 prosent neste år.

Samtidig heller de litt malurt i begeret, for utsiktene for en kraftig økonomisk gjeninnhenting er byttet ut med advarsler om varige globale utfordringer.

- Vi er bekymret for at omikron-varianten av viruset sørger for å øke de allerede høye nivåene av usikkerhet og risiko. Det kan være en trussel mot gjeninnhentingen, advarer OECDs sjeføkonom Laurence Boon, ifølge Deutsche Welle.

Onsdag kom OECD-rapporten «A Balancing Act». Den er dyster lesning.

Mens etterspørselen etter varer har skutt i været, ha tilbudssiden hatt enorme problemer med å holde tritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer