Bekymret: - Har økt kraftig

Reiselivsbransjen holder pusten. - For mange er kostnaden uholdbar, forklarer reiselivsdirektør Anders Nyland.

SPENT PÅ VINTEREN: Reiselivsbransjen i Bergen er spent på hvordan lavsesongen blir. Foto: Marit Hommedal / NTB
SPENT PÅ VINTEREN: Reiselivsbransjen i Bergen er spent på hvordan lavsesongen blir. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): NHO Reiselivs medlemsundersøkelse for januar viser at selv om mange hadde en god julebordsesong, er bransjen bekymret for januar, februar og mars.

- Inntrykket vi har, basert på de vi snakker med og tilgjengelige tall, er at høsten og førjulssesongen har vært veldig bra for de aller fleste, sier direktør Anders Nyland i Visit Bergen til Dagbladet.

SSB-statistikken for september, oktober og november, på kommersielle overnattinger, ligger på 2019-nivå. Nyland understreker at det er gode tall.

Men det er et stort men:

- Så er det sånn at kostnadene til reiselivsbedriftene har økt kraftig de siste månedene, særlig på energi- og råvarekostnader. Så vi er veldig spente på 2023 og ikke minst på vinteren.

- Hjelper ikke

Dagbladet har tidligere snakket med utelivsaktører som nå har skyhøye strømregninger, og museer som slår alarm om konsekvensene.

- For mange er kostnaden uholdbar. Det hjelper ikke med godt besøk og godt salg når kostnadene øker så mye. For mange er det ikke mulig å dytte den kostnaden over på en vanlig forbruker. Folk betaler ikke 500 kroner for en burger, for å si det flåsete. Det er den store utfordringen nå, sier Nyland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer