Ekstremværet «Hans»:

Bekymret: - Kan tape millioner

Harald Westbyn overtok «Gledeshuset» i mars. Nå frykter han det verste.

BEKYMRET: Harald Westbyn er eier av Gledeshuset sammen med sin bror. Nå frykter de det verste, flommen er bare en meter unna. Foto: Karoline Guldbæk / Dagbladet
BEKYMRET: Harald Westbyn er eier av Gledeshuset sammen med sin bror. Nå frykter de det verste, flommen er bare en meter unna. Foto: Karoline Guldbæk / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HØNEFOSS/OSLO (Dagbladet): Ringerike kommune er hardt rammet av ekstremværet «Hans». Flere hus er tatt av ras, nærmere 2000 mennesker evakuert og en rekke veier stengt.

Når Dagbladet møter Harald Westbyn, som er en av to eiere av den populære festplassen «Gledeshuset» i Hønefoss, forteller han om en stor bekymring.

- Vannet nærmer seg. Det har allerede begynt å grave ut store området. Vi har bare en kort meter å gå på før det vil fosse over, sier han til Dagbladet.

Kritisk

Det er for øyeblikket dramatiske tilstander i Hønefoss. I det evakuerte området har det i løpet av natta rent inn store mengder vann, som er ventet at skal stige fram til i natt, opplyser kommunedirektør Tore Isaksen til NTB.

Dette er kritisk for «Gledeshus» eier Westbyn, som overtok bedriften sammen med sin bror i mars. Restauranten og showhuset har utsikt mot Hønefossen, rett ved fossens bunn under Hønefossbrua.

- Jeg har ringt Sivilforsvaret. Nå må vi bare gjøre det beste vi kan for å forhindre at det kommer vann inn i restauranten, sier han til Dagbladet.

Westbyn påpeker at de har forberedt seg godt på flommen, og at de har reddet seg fra et par meter vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.