Prisvekst:

Bekymring: Massiv økning på Finn

Da pandemien slo inn, kastet folk seg over hyttemarkedet. Med heftig prisvekst blir det flust av hytter til salgs.

FLERE SELGER: Det har kommet en kraftig økning av hytter til salgs. I Trysil er markedet tilbake til slik det var før pandemien. Foto: Lise Åserud / NTB
FLERE SELGER: Det har kommet en kraftig økning av hytter til salgs. I Trysil er markedet tilbake til slik det var før pandemien. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Da Norge og verden for øvrig stengte ned i 2020, var det innenlandsferie som ble gjeldende for de aller fleste. Samtidig dundret renta ned til null, og folk hadde færre ting å bruke penger på. Det resulterte i en hytteboom, hvor nordmenn kastet seg over fritidsboligmarkedet.

Nå er situasjonen en ganske annen. Verden har åpnet opp igjen, men preges av uro, spesielt i Europa hvor Putins krig bidrar til kraftig inflasjon.

Prisveksten forsøkes igjen å slås ned på med knallharde rentehevinger. Krigen har også sendt strømprisene til himmels, og nordmenns lommebok har blitt veldig mye grunnere enn for bare noen få år siden.

Det preger også hyttemarkedet. Hyttekommuner har allerede ropt varsko over at hyttefolket ikke lenger legger igjen penger. Nå forsøker også hytteeierne å kvitte seg med hyttene.

20 prosent opp

Daglig leder i Visit Sigdal og prosjektleder i Sigdal utvikling, Per Arne Lislien, forteller Børsen at det nå er mange flere hytter til salgs enn vanlig. Forrige mandag var det hele 72 hytter til salgs, mot 60 uka før.

- Det er vesentlig mer enn normalt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.