Viaplay-krisen:

- Bekymringsfullt

Det er tøffe tider for strømmegiganten Viaplay. TV-ekspert Morten Wiberg peker på at selskapet må holde på Premier League og kvalitetsprogrammer for å overleve.

PÅ SPILL: TV-eksperten påpeker hvor viktig Premier League er for Viaplays fremtid. Foto: Reuters / NTB
PÅ SPILL: TV-eksperten påpeker hvor viktig Premier League er for Viaplays fremtid. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Økte priser på innholdsproduksjon, stor konkurranse og svekket økonomi har rammet flere selskaper i TV-bransjen.

I juli kunngjorde strømmegiganten Viaplay at de kutter 25 prosent av alle ansatte. 2023 har så langt vært tungt for selskapet, som i andre kvartal tapte 6,5 milliarder svenske kroner i en finanssmell.

Likevel har Viaplay satset stort på rettighetene for sport, og overtok rettighetene til å vise Premier League fra høsten 2022 fram til 2028.

Ifølge TV-ekspert Morten Wiberg er det viktig for selskapets framtid at de holder på satsingen.

- Det er superviktig. Hvis de mister Premier League og skisport, vil en stor del av abonnentene forsvinne, påpeker Wiberg.

Han tror for øvrig ikke at dette blir tilfellet med det første.

Flere topper slutter

Mediehuset mister stadig flere toppledere. Rekken starta da den tidligere Viaplay-direktøren Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning i juni. Det ble samtidig varslet strategisk gjennomgang og omorganisering av selskapet.

Mandag melder M24 at de fire Viaplay-toppene Filippa Wallestam, Alexander Bastin, Mia Suazo Eriksson og Sahar Kupersmidt har sluttet i det kriserammede selskapet, ifølge svenske Dagens Media.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.