Må rive:

- Belastning

Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø må rive deler av hytta si på Tjøme. En arkitekt skal bevisst ha gitt Færder kommune feil opplysninger om to hytteprosjekter han var involvert i.

- VIL RYDDE OPP: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- VIL RYDDE OPP: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble det kjent at Økokrim har tatt ut tiltale mot en arkitekt i forbindelse med to byggeprosjekter han var involvert i. Begge prosjektene er knyttet til fritidseiendommer.

Et av disse er hytta til ekteparet Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø, som nå må rive deler av hytta grunnet det som angivelig er arkitektens feilinformasjon til kommunen, ifølge VG.

Parets advokat, Roar Lillebergen, sier til avisa:

- Denne saken, som Sørensen og Lyngbø uforskyldt har havnet i, har vært og er en belastning for ekteparet.

Han legger til at paret ikke er involvert i straffesaken.

Arkitektens advokat har sagt til DN:

- Han er uenig i tiltalen og synes det er tøft å nok en gang måtte stå opp og forsvare seg. Han hadde håpet at han kunne legge dette bak seg og sone sin dom.

Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø kjøpte hytta og overtok eiendommen på Tjøme i 2014.

I søknaden til Færder kommune i februar i år er det ifølge VG tre vesentlige endringer som ekteparet ønsker å utføre i tråd med kommunens ønsker:

Takhøyden i underetasjen reduseres, trapp og terrasse mot vest rives og tas ut av søknaden, ny trapp mot vest tas ut av søknaden. Brygge rives og tas ut av søknaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer