Bensinkrise: 22 liter pr. kunde

Endeløse bilkøer, knuffing og slåssing på bensinstasjoner i Storbritannia.

RYKTER OM BENSINTOMT: Lang, lang bilkø inn mot en Shell-stasjon i Redbourn i England lørdag. Foto: Peter Cziborra / Reuters / NTB
RYKTER OM BENSINTOMT: Lang, lang bilkø inn mot en Shell-stasjon i Redbourn i England lørdag. Foto: Peter Cziborra / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akselrerende rykter om mangel bensin og diesel har ført til rekordlange bilkøer inn til en rekke bensinstasjoner i Storbritannia de siste dagene.

Bilder fra overvåkningskameraer viser også knuffing og slåssing mellom sjåfører med biler og tomme kanner inne på stasjoner.

Yahoo News skriver at stasjonene til Shell, Esso, BP og Texaco har innført en kjøpegrense på 30 pund for hver kunde inntil forsyningene er under kontroll igjen.

30 britiske pund tilsvarer rundt 350 kroner med dagens kurs. Med en gjennomsnittspris på 16 kroner literen de siste ukene betyr det at bensinpumpene stopper på 22 liter pr. kunde pr. stasjon inntil videre.

Tomt og stengt

BP (British Petroleum) har stengt 20 av sine 1200 stasjoner i Storbritannia på grunn av null forsyninger og tomme tanker.

Selskapet varslet før helgen at det nærmer seg tomt for bensin og diesel på mellom 50 og 100 andre BP-stasjoner.

I Storbritannia er det om lag 8350 pumpestasjoner totalt.

Oljeselskapene, myndighetene og bilorganisasjonene er rimelig enige om hvorfor situasjonen er slik:

Corona-pandemien har skapt en skrikende mangel på sjåfører til tankbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.