Bensinstasjonenes krisevarsel: - Helt jævlig

Bensinstasjonene rammes i likhet med stadig flere brutalt av coronapandemien og den påfølgende nedstengningen i Norge. Nå frykter flere at store deler av næringen vil gå over ende.

DRASTISKE GREP: Sommeren 2017 besøkte Statsminister Erna Solberg Shellstasjonen «Bolleland» på Espa. Nå har bedriften måttet ta drastiske grep, som følge av coronapandemien.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DRASTISKE GREP: Sommeren 2017 besøkte Statsminister Erna Solberg Shellstasjonen «Bolleland» på Espa. Nå har bedriften måttet ta drastiske grep, som følge av coronapandemien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nær ni av ti bensinstasjonsforhandlere frykter for bransjens framtid, dersom dagens situasjon blir langvarig. Det viser en fersk rundspørring blant medlemmer av Virke Servicehandel.

- Situasjonen er jævlig. Vi får daglig henvendelser fra medlemmer som beskriver virkeligheten slik, sier Iman Winkelman, leder for servicehandelbedriftene i Virke, til Børsen.

Han viser til at bransjen samlet sett opplevde en tilbakegang i fjor, men at mange gikk inn i det nye året med håp om et godt 2020.

- Men så fikk de bommen rett i hodet som følge av at myndighetene stengte ned hele samfunnet. Da må de samme myndighetene også komme inn og kompensere for tapene som har blitt påført, krever Winkelman.

Trafikken har stupt

Blant bensinstasjonene som allerede merker store konsekvenser som følge av restriksjonene, er Shell-stasjonen som har blitt kjent over hele landet som Bolleland på Espa.

- Det er strenge restriksjoner på reising og fritidsaktiviteter. Dette gir jo store utslag i biltrafikk generelt og trafikken hos oss har gått kraftig ned, sier Roger Danielsberg som er daglig leder og medeier i Espa Servicesenter til Børsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer