Ber ansatte ha hjemmekontor

Norske bedrifter leter nå etter løsninger for å begrense smittefaren.

TOMME LOKALER: Flere norske bedrifter innfører nå hjemmekontor for sine ansatte. Tiltaket skjer blant annet i et forsøk på å begrense smittefaren for coronaviruset. Foto: Illustrasjon / NTB Scanpix
TOMME LOKALER: Flere norske bedrifter innfører nå hjemmekontor for sine ansatte. Tiltaket skjer blant annet i et forsøk på å begrense smittefaren for coronaviruset. Foto: Illustrasjon / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Flere selskaper har nå innført hjemmekontor i et forsøk på å begrense spredningen av coronaviruset.

Det er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger, som også fremmer forslag om økt bruk av fleksitid.

- Vi er nå kommet inn i en ny fase av sykdommen. FHI ber nå store arbeidsplasser, som har mulighet til det, å innføre hjemmekontor, uttalte direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, under en pressekonferanse tirsdag.

Norske bedrifter rammet

Svenske Daniel Ek, mannen bak strømmegiganten Spotify, er blant dem som har bedt sine ansatte om å jobbe hjemmefra de neste 14 dagene. Den samme oppfordringen er gitt til ansatte i Google, Amazon, Microsoft og Facebook, ifølge CNN.

Tirsdag opplyste Help forsikring til DN at selskapet har innført hjemmekontor for samtlige 200 ansatte. I Kongsberg gruppen i Asker må 500 ansatte som holder til i samme bygg nå jobbe hjemmefra, ifølge Budstikka.

Umulig med hjemmekontor

Den klare beskjeden fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er at norske bedrifter må følge helsemyndighetenes råd til enhver tid.

- I møte med våre medlemsbedrifter, er tilbakemeldingene at situasjonen rammer dem tøft. I kjølvannet av gårsdagens oppfordringer, må hver enkelt bedrift løpende vurdere hva som er hensiktsmessig for dem når det gjelder spørsmål om å bruke hjemmekontor eller fleksibel arbeidstid, sier NHOs arbeidslivsdirektør, Nina Melsom, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer