Vinmonopolet og corona

Ber Erna vurdere å åpne polet

Flere ordførere går nå sammen og ber regjeringen revurdere Vinmonopolet-stengingen.

ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarer mot å dra til andre kommuner for å benytte seg av tjenester som er stengt i deres egen hjemkommune. Det er det ikke alle som har fått med seg. Video: Lofstad og Karlsen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere ordførere ber regjeringen vurdere å gjenåpne Vinmonopolet. Det skriver NRK. Det gjelder blant annet ordføreren i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh (H).

45 butikker i Oslo-regionen ble lørdag stengt som følge av utbruddet av det muterte koronaviruset i Nordre Follo kommune. Ordførerne vil nå unngå unødvendig ferdsel mellom kommunene.

- Vi ble svært bekymret og fortvilet da de lange køene oppsto ved alle vinmonopolutsalgene i Bærum i går, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til NRK.

Lørdag ble det innført en nedstengning i Oslo-området, som blant annet førte til at Vinmonopolet må holde stengt. Det førte til at flere tok turen utenfor kommunegrensene for å handle alkoholholdige varer. Myndighetene har oppfordret til å ikke krysse kommunegrenser.

Vinmonopolet opplyste til Dagbladet lørdag at de hadde en enorm salgsvekst i polene utenfor de stengte kommunene lørdag.

- Dette har vært en dag med helt uvanlige salgstall, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til Dagbladet.

I løpet av hele fjoråret ble 2,3 prosent av varene på nett bestilt hjem. Lørdag utgjorde denne andelen hele 48 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer