Amsterdam

Ber festturistene holde seg hjemme

Den nederlandske hovedstaden ber bøllete og høylytte turister om å holde seg unna.

SÅ BYEN PÅ NYTT: Mens grensene var stengt på grunn av corona-pandemien, har mange av Amsterdams innbyggere blitt glade i områdene som vanligvis helst har vært brukt av turister. Nå har hovedstadens byråd en nett-kampanje der de oppfordrer turister som ønsker fest og fyll om å holde seg hjemme. Foto: Shutterstock / NTB
SÅ BYEN PÅ NYTT: Mens grensene var stengt på grunn av corona-pandemien, har mange av Amsterdams innbyggere blitt glade i områdene som vanligvis helst har vært brukt av turister. Nå har hovedstadens byråd en nett-kampanje der de oppfordrer turister som ønsker fest og fyll om å holde seg hjemme. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amsterdams toleranse for sex-salg i Red Light District og salg av hasj og marihuana over disk i såkalte coffee shops har fått mange til å reise til den nederlandske hovedstaden.

Men da grensene ble stengt og byen ble stengt ned på grunn av covid-19-pandemien, har mange av Amsterdams innbyggere oppdaget byen sin på nytt, skriver CNN.

Kastet opp

Fraværet av rusede og høylydte turister har fått mange til å gå rundt i områder av byen som de har unngått i mange år. Nå har de ikke lyst til å gi fra seg disse igjen.

- Amsterdam trenger turister, og museum og restauranter vil ikke overleve uten dem. Samtidig har det vært deilig at de ikke kunne komme hit. Ingen store grupper hengende ved kanalene, og som stadig kastet opp på grunn av for mye alkohol og stoff, sier Nicola Theobald ifølge CNN, og fortsetter:

- Vi har fått byen vår tilbake og vi liker det.

At Amsterdam har slitt med konsekvensene av stadig økende turisme er ikke nytt. For to år siden vedtok byrådet en ekstra turistskatt på tre euro per natt. I februar i år ble det også bestemt at utstillingsvinduene i prostitusjonskvartalet Red Light District skal stenges og ersattes med et «erotisk senter» utenfor byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer