Nordea Markets:

Ber nordmenn forberede seg: - Hestekur

Tirsdag spådde Nordea Markets en mulig rentetopp på fire prosent. Sjeføkonom Kjetil Olsen tror den kan vare lenge.

INGEN «QUICK FIX»: Sjeføkonom i Nordea, Kjetil Olsen, var tydelig på at det er lenge til renta skal ned igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB
INGEN «QUICK FIX»: Sjeføkonom i Nordea, Kjetil Olsen, var tydelig på at det er lenge til renta skal ned igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Begrepet «dyrtid» har gjort comeback etter andre verdenskrig. Det er knapt noen som ikke vet hva ordet «inflasjon» betyr, og de fleste har fått med seg at utenlandsferien til sommeren kan bli dyrere enn den pleier.

Det er mange krefter i sving som påvirker lommeboka til de fleste, som gjør at man begynner å lengte etter bedre tider. Det er på ingen måte rett rundt hjørnet, ifølge sjeføkonom i Nordea, Kjetil Olsen.

- Jeg tror folk ikke liker at rentene går opp. Man ser samtidig at kronekursen svekker seg. Det liker man heller ikke, for da blir det dyrere å leve og dra på ferie. Her er det en kobling. Du kan ikke både ønske lavere renter og en sterkere krone. Det får du ikke. Det er ingen trylleformel som gir begge deler, sier han til Børsen.

Det ble tydelig da sentralbanksjef Ida Wolden Backe signaliserte en høyere styringsrente enn antatt forrige uke, noe som umiddelbart styrket den norske krona.

Kan få rente på fire prosent

Tirsdag la Nordea Markets fram prognoser for norsk og internasjonal økonomi i en makrorapport. I lokalene på Majorstua inviterte sjeføkonom Olsen og seniorstrateg Dane Cekov til pressekonferanse om rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.