Ber Norge våkne: - Nærmest uforståelig

Kommer med skarp kritikk i forkant av pandemiens ettårsdag her til lands.

BYEN SOM SOVER: Norges befolkning har snart levd med coronatiltak i et år. Oslo har levd under særlig strenge smitteverntiltak i snart fire måneder. Nå ber Frithjof Jacobsen befolkningen om å våkne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BYEN SOM SOVER: Norges befolkning har snart levd med coronatiltak i et år. Oslo har levd under særlig strenge smitteverntiltak i snart fire måneder. Nå ber Frithjof Jacobsen befolkningen om å våkne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Apatien har tatt oss. Selv åpenbare feil og mangler i coronahåndteringen blir akseptert», skriver politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Frithjof Jacobsen, og spør:

«Hvorfor raser ikke Norge mot coronaeliten?».

I en kommentar publisert på DN retter Jacobsen et kritisk søkelys mot myndighetenes pandemihåndtering, vaksinestrategi, og det han mener er en «himmelropende urettferdig» byrdefordeling.

- Alvorlig

Jacobsen peker på at Norge snart runder et kalenderår med coronatiltak, og at «urettferdigheten øker for hver dag som går». Han mener byrdefordelingen har vært så å si uendret siden pandemien inntraff.

- Det er ingen som orker å tenke nytt eller fordele annerledes. Det er mye forklaring, og lite handling. Det får alvorlige konsekvenser for mange, både økonomisk og psykisk. Nå er det kanskje på tide å se om strategien vi møtte dette med, skal vurderes annerledes, sier Jacobsen til Børsen.

Han ber nordmenn om å våkne.

- Det er litt rart at det ikke er mer engasjement rundt dette. Urettferdighet pleier som regel å komme til uttrykk, men det virker som om hele befolkningen er litt matt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer