Ber Norwegian betale passasjerer tilbake

Transportklagenemnda har gitt seks Norwegian-passasjerer medhold etter at flyselskapet ila dem gebyr fordi de mente håndbagasjen deres var for tung eller stor.

KLAGET: Seks passasjerer får medhold i klager på håndbagasjegebyrer de ble ilagt av Norwegian.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KLAGET: Seks passasjerer får medhold i klager på håndbagasjegebyrer de ble ilagt av Norwegian. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Norwegian har skrevet ut gebyr på mellom 650 og 750 kroner til passasjerer som har hatt med seg håndbagasje som er over flyselskapets vekt- eller størrelsesgrense om bord i fly.

Den 19. desember ga Transportklagenemnda for flyreiser seks passasjerer medhold i deres klager på gebyrene.

Grunnen er at nemnda mener at flyselskapet ikke har vært i stand til å bevise at bagasjen faktisk var over den tillatte størrelse eller vekt for passasjerene som klaget. Det er selskapet som har bevisbyrden for at gebyret er korrekt ilagt, mener nemnda.

Nemnda anbefaler derfor at Norwegian betaler tilbake gebyrene.

– Gadd ikke å veie håndbagasjen

Ved ett av tilfellene skulle en passasjer reise fra Oslo lufthavn til Chania på Kreta. Ved ombordstigning på Oslo lufthavn pekte en av de ansatte på klagers håndbagasje og hevdet at den veide for mye.

Klageren hadde selv veid kofferten før hun reiste hjemmefra og forklarte at den veide under ti kilo, som var øvre grense for vekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.