Maria Høili selger luksusbolig:

Ber om 35 mill.: - Mye penger fastlåst

Europris-arving Maria Høili ønsker å frigjøre kapital og forsøker på ny å selge luksusgården i Lier.

KLAR FOR NYTT KAPITTEL: USA-bosatte Maria Høili selger prakteiendommen sin for 35 millioner kroner. Her er hun avbildet hjemme på den aktuelle gården i Lier i 2017 i forbindelse med et protrettintervju i Dagbladet Magasinet. Foto: Morten Rakke
KLAR FOR NYTT KAPITTEL: USA-bosatte Maria Høili selger prakteiendommen sin for 35 millioner kroner. Her er hun avbildet hjemme på den aktuelle gården i Lier i 2017 i forbindelse med et protrettintervju i Dagbladet Magasinet. Foto: Morten Rakke Vis mer
Publisert

I 2013 bladde milliardærdatter og Europris-arving Maria Høili (38) opp 27 millioner kroner for en luksusvilla i Lier i Buskerud. Boligen kjøpte hun av sin egen bror, Dag Alexander Høili (53).

Etter mislykkede salgsforsøk tidligere, har eiendommen igjen inntatt markedet - med en utropspris på 35 millioner kroner.

- Jeg har egentlig ikke så mye å si om saken annet enn at vi trives veldig godt i USA og at eiendommen i Lier koster meg mye penger i vedlikehold årlig. Det er mye penger der som står fastlåst i kapital som kan forvaltes annerledes, sier Maria Høili til Børsen.

- Ikke hogd i stein

For det er en betydelig eiendomsmasse som skal ivaretas. Foruten et stort og herskapelig hovedhus, rommer tomta en garasje, stall og eldre låve, samt en kårbolig.

Høili og familien hennes har på sin side bodd i USA de siste fire åra - og har ingen umiddelbare planer om å returnere til Norge.

- Nei, vi jobber med å få green cards. Men ingenting er hogd i stein. Det er ingen enkel prosess her borte heller. Visumene våre går ut i august, så vi er avventende til systemet her nede, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.