Ber om fengsel i to år for John Carew

Den tidligere fotballproffen risikerer å måtte sitte inne for skattesvik.

I RETTEN: Tidligere fotballproff John Carew er tiltalt for grovt uaktsom skattesvik fra 2014 til 2016, og forsettlig grovt skattesvik fra 2016 til 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I RETTEN: Tidligere fotballproff John Carew er tiltalt for grovt uaktsom skattesvik fra 2014 til 2016, og forsettlig grovt skattesvik fra 2016 til 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Børsen): Rettssaken mot den tidligere fotballstjerna John Carew (43) er inne i sluttfasen.

Onsdag har det vært påtalemyndighetens prosedyre som har stått for tur.

Like før klokka 13.30 onsdag ble det klart at aktoratets påstand om straff for Carew er to års fengsel.

Økokrim vil også at Carew dømmes til en ubetinget bot på 540 000 kroner, og subsidiert 21 dagers fengsel. Saksomkostninger mener de bør settes etter rettens skjønn.

Aktoratet mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter i saken. De har tatt utgangspunkt i en strafferamme på to år og fire måneder, men har på grunn av Carews tilståelse satt ned en strafferabatt på opptil 15 prosent.

- Carew har hatt mange muligheter til å korrigere og endre de opplysningene som er gitt, sa politiadvokat Ragna Flækøy Skjåkødegård i Økokrim da hun la fram aktoratets påstand.

De mener også at samfunnsstraff ikke er anvendelig i denne saken.

Vil ikke kommentere

Carew selv er på plass i Oslo Tingrett. Både han og hans advokat, Berit Reiss-Andersen, opplyser til Børsen at de ikke vil uttale seg om påstanden før torsdag. Da er det tid for forsvarets prosedyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.