Ber om fly-kriselån

Parat ber regjeringen om kriselån eller nødkreditt.

I KRISEMØTE: Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I KRISEMØTE: Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsminister Knut Arild Hareide var i dag i et krisemøte om norsk luftfart med arbeidstakerorganisasjonen Parat.

Fagforeningens representanter ba da regjeringen om å komme med kriselån eller nødkreditt til de norske flyselskapene som er i en dramatisk situasjon med sterk reduksjon i reiseaktivitet og mangel på bestillinger av reiser frem i tid på grunn av corona-viruset.

Hareide ville ikke svare konkret på hvordan han stiller seg til dette, men sa følgende etter møtet:

- Alle de tiltakene som har blitt foreslått idag er på vårt bord, uten at vi har tatt endelig stilling, sa Hareide.

Parat-nestleder Anneli Nyberg sier til Dagbladet at de ikke har kommet med noen detaljer om hvordan dette bør gjennomføres eller hvilken instans som bør gi slike lån.

Parat-leder Unn Kristin Olsen og leder for Pilotforbundet i Parat Petter Førde deltok også i møtet. Parat er en arbeidstakerorganisasjon innen YS, og har medlemmer fra Widerøe, SAS, Norwegian.

Hareide har også hatt møter med Widerøe, SAS, Norwegian og Avinor.

I går varslet Norwegian at de kansellerer over 3000 avganger. I kjølvannet av disse opplysningene har over 500 ansatte i Aviator mottatt permitteringsvarsel.

I SAS har alle ledere i SAS nå har fått klar beskjed om å «snu hver stein» for å finne sparetiltak som kan «få en øyeblikkelig effekt».

I en intern e-post sendt ut til de ansatte, levner finansdirektør Torbjørn Wist liten tvil om at harde tiltak er nødvendig for å få SAS gjennom krisen som corona-viruset har skapt.

«For å kompensere for den skarpe nedgangen i inntekter har vi et presserende behov for å kutte kostnader og bevare kontanter», skriver Wist.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer