Ber regjeringa slette gigantregningen

Nesten fem milliarder kroner har norske bedrifter utestående i skattegjeld. - Slett den, sier SMB Norge.

INGEN DISKUSJON: SMB Norge er forundret over at det ikke har vært noen diskusjon om gigantregningen på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB
INGEN DISKUSJON: SMB Norge er forundret over at det ikke har vært noen diskusjon om gigantregningen på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Det har vært veldig utfordrende. Vi ble ikke nedstengt, men alle våre kunder ble det. Da er det samme effekten. Vi måtte permittere alle, inklusive meg selv.

Slik oppsummerer daglig leder Morten Christian Reffhaug hvordan det siste halvannet året har vært for To-Be-More, bedriften han og kona driver sammen.

De driver med utleie og også litt salg av LED-storskjermer og LED-bannere til idrettsarrangementer, festivaler og andre som trenger store skjermer.

Har fått litt støtte

På tross av at det ikke var noen som stengte ned deres bedrift, ble altså hele markedet de opererer i lagt brakk. Dermed gikk de fra et positivt driftsresultat i 2019, til et underskudd i 2020.

- Vi hadde litt inntekter på spesielle ting som drive in-kinoer, og så har vi solgt et par skjermer, sier Reffhaug om året som har gått.

Støtteordningene har ikke nødvendigvis truffet hans selskap så godt heller. Til sammen har To-Be-More fått i overkant av 400 000 kroner av statens støtteordning.

Det kunne vært langt mer, men fordi Reffhaugs skjermutleie hadde blitt lagt inn med feil næringskode da det ble opprettet, fikk han ikke penger første halvåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.