Ber regjeringen om kriseplan

Reiselivsnæringen i Norge er bekymret for konsekvensene av utbruddet av det nye coronaviruset og ber regjeringen om å lage en kriseplan for næringen.

BEKYMRET: Reiselivsnæringen i Norge er bekymret for konsekvensene av coronavirus-utbruddet. Nå ber de regjeringen om en kriseplan. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BEKYMRET: Reiselivsnæringen i Norge er bekymret for konsekvensene av coronavirus-utbruddet. Nå ber de regjeringen om en kriseplan. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av aktører i norsk reiseliv har små marginer og er avhengig av gode sommermåneder. Dersom utbruddet av coronaviruset skulle treffe Norge i høysesongen vil det få fatale konsekvenser for reiselivsnæringen, mener Virke Reiseliv.

Konsekvensene kan bli særlig store dersom museer og konsertscener og lignende blir stengt, påpeker bransjeorganisasjonen. Dette vil også gjelde hoteller og reisearrangører.

«Så vidt vi er kjent med er det ikke mulig for virksomhetene å forsikre seg mot en situasjon der de må stenge som følge av viruset. Om reiselivsnæringen skulle bli satt ut av spill i sommermånedene risikerer vi en situasjon der mange vil kunne gå konkurs», heter det i et brev som er stilt til næringsminister Iselin Nybø (V).

Ber regjeringen handle

Virke har derfor bedt om et møte for å drøfte disse problemstillingene.

– Vi forventer at regjeringen ikke vil sitte passive, men vil finne løsninger sammen med bransjen som gjør at virksomheter vil kunne vil klare seg gjennom ulike scenarioer, om koronaviruset spres ytterligere i Norge, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer