Ber SAS-ansatte kutte lønna

Medarbeiderne bedt om å redusere lønnen med 20 prosent.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ledelsen i SAS har besluttet å redusere sine lønninger med 20 prosent. Nå ber selskapet de ansatte om å gjøre det samme, og samtidig redusere arbeidstida.

Det bekrefter pressesjef i SAS Norge, John Eckhoff, overfor Børsen.

- SAS inviterer de ansattes organisasjoner til å diskutere å gå ned i arbeidstid og tilsvarende lønn inntil 20 prosent. Ledelsen har redusert sin lønn med 20 prosent, men opprettholder arbeidstid, sier pressesjef i SAS Norge, John Eckhoff, til Børsen.

Dagens Næringsliv meldte først om saken, og siterer en intern e-post fra selskapet.

- SAS vil invitere ledelsen i fagorganisasjonen til de ansatte om å også redusere arbeidstiden med 20 prosent og tilsvarende kutt i lønnen for en periode på tre måneder for alle Sas-ansatte som resultat av den pågående markedsituasjonen, skriver leder Carina Malmgren Heander i SAS i en e-posten, gjengitt av DN.

- Bekymret

- Vi ser nødvendigheten av et samarbeid for å finne løsninger. Vi er i dialog med ledelsen, sier leder for SAS Norge Flygerforening i Parat, Jan Levi Skogvang, til Børsen.

Han forteller at hele konsernet nå jobber med å få ned kostnadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer