Ber staten om ny krisepakke

SAS, Norwegian og Widerøe har bedt samferdselsministeren om mer pengehjelp. NHO Luftfart ser for seg nye statlige krisetiltak til flyselskapene rett over påske.

STRÅLENDE: Konsernsjefen sier til Børsen at Norwegian lå an til et strålende år, før coronakrisen rammet brutalt. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens særlig Norwegian slåss for å få inn frisk kapital og finne en ordning med kreditorene før kassa er tom, ber den norske flybransjen nå samferdselsministeren om mer statlig hjelp.

- Det er åpenbart for de fleste at det er behov for ytterligere tiltak, sier Torbjørn Lothe, direktør i NHO Luftfart, til Dagbladet.

Han bekrefter at han forrige tirsdag deltok i en telefonkonferanse om dette med samferdselsminister Knut Arild Hareide og toppledelsen i SAS, Norwegian og Widerøe, på initiativ fra NHO Luftfart.

- Raskt over påske

Torbjørn Lothe mener nye tiltak må komme raskt, etter at en statlig garantipakke på seks milliarder kroner til luftfarten ble lagt fram 19. mars.

- De bør komme så raskt som overhode mulig, sier han, men legger til at ting alltid tar noe tid i en slik komplisert situasjon.

- Over påske ser vi for oss at det kan komme ytterligere tiltak, sier Lothe. Han spesifiserer dette til «veldig raskt over påske».

Lothe sier at flyselskapene ikke fikk konkrete løfter fra Hareide på telefonen, men «har et absolutt et inntrykk av at statsråden forstår hvilken enorm utfordring norsk luftfart står ovenfor».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer