Ber Sverige forberede seg på strømbrudd

Den svenske regjeringen advarer under en pressekonferanse om at Sverige kan oppleve plutselige strømbrudd i januar og februar neste år.

ADVARER: Den svenske energi- og næringsministeren Ebba Busch og sivilforsvarsminister Carl-Oskar Bohlin advarer om mulige strømbrudd i vinter i pressekonferanse. Foto: Valeria Mongelli / AFP / NTB
ADVARER: Den svenske energi- og næringsministeren Ebba Busch og sivilforsvarsminister Carl-Oskar Bohlin advarer om mulige strømbrudd i vinter i pressekonferanse. Foto: Valeria Mongelli / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under en pressekonferanse svenske regjeringen ber befolkningen forberede seg på at det kan oppstå strømbrudd i vinter. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

- Januar og februar er alltid utfordrende og nå har vi en situasjon med reell risiko for avkobling og dessuten høye priser, sier energi- og næringsminister Ebba Busch, ifølge Expressen.

I forrige uke uttalte den svenske regjeringen at de hadde bedt den nasjonale strømnettoperatøren og landets energiregulerende myndighet om å intensivere arbeidet med å sikre landets strømforsyning, ifølge Reuters.

- I den beste av verdener vet vi om et strømbrudd noen dager i forveien og vi vet når strømmen kommer tilbake, sier sivilforsvarsminister, Carl-Oskar Bohlin.

- I verste fall vet vi ikke når strømmen forsvinner og heller ikke når den kommer tilbake, sier han videre.

Han beskriver også risikoen for strømbrudd som en uprøvd situasjon, og sier at det ville vært historisk dersom det skulle skje.

Videre oppfordrer regjeringen befolkningen om å forberede seg på krisetider, og blant annet alltid ha tilgang på batteridrevet radio, vannflasker, stormkjøkken, drivstoff, soveposer og mat med lang holdbarhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer