Drivstoffpriser

Ber Vedum svare Trygve

- Det vi politikere frykter aller mest, innrømmer Frp's Roy Steffensen.

DØRA: Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) formulerte et spørsmål om bensinpriser på Facebook i 2018. Nå må finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) svare på det fire år gamle spørsmålet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DØRA: Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) formulerte et spørsmål om bensinpriser på Facebook i 2018. Nå må finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) svare på det fire år gamle spørsmålet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg har prøvd og prøvd å få finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til å svare på spørsmål om drivstoffprisene. Men han viker unna. Nå håper jeg i det minste at Vedum vil svare seg selv, sier Frp-veteran Roy Steffensen til Børsen.

Steffensen har nå funnet fram et fire år gammelt sitat fra daværende opposisjonspolitiker Vedum som anslag til et spørsmål til sittende finansminister Vedum.

Stridens kjerne er altså prisene på bensin og diesel - som de siste ukene har blitt presset godt over 20 kroner literen.

- Kan bli plukket opp

I et skriftlig spørsmål til Vedum viser Steffensen til noe Vedum skrev på Facebook i 2018.

«Det fine med sosiale medier er at det man skriver kan bli plukket opp og ende som spørsmål til finansministeren. Her har jeg plukket opp et spørsmål fra Trygve», skriver Steffensen på Twitter.

Deretter deler han det skriftlige spørsmålet, som lyder slik:

«På Facebook er det mange som har meninger om mangt, og av og til kommer det spørsmål det kan være verdt å løfte opp. Eksempelvis skrev en Trygve Slagsvold Vedum dette 7. juni 2018:

Hvorfor skal vanlige folk ta regninga for regjeringen? Nå har vi bensin- og dieselpriser på over 16 kroner, og mer utenfor byene. Det rammer de som ikke har andre alternativer til transport!»

- Dette syns jeg var et veldig godt spørsmål, som fortjener et svar, fortsetter Steffensen, før han runder av:

- Hva vil statsråden svare Trygve, nå som prisen har vært over 26 kroner literen?

Den største frykten

Steffensen innrømmer overfor Børsen at det hele er litt frekt gjort.

- Det vi politikere frykter aller mest, er våre gamle sitater. Her møter Trygve seg selv i døra, slår han fast.

SVINGER SEG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fikk endelig svingt seg på dansegulvet etter lettelsene lørdag 12. februar. Video: Maja Walberg Klev. Reporter: Jon Even Andersen. Vis mer

- Men fordelen med å møte seg selv, er at man kjenner den man møter. Derfor vet han også godt hvilket svar han bør gi, for å gjøre seg selv fornøyd, sier Steffensen.

- Så du forsvarer din egen finte?

- Ja, nå har jeg forsøkt i muntlig spørretime, ordinær spørretime og i utallige skriftlige spørsmål å få svar fra Vedum på når han vil gjøre noe med de høye drivstoffprisene. Men han unngår alltid å svare. Nå prøver jeg med en ny vri, og håper at han i det minste vil svare seg selv på en skikkelig måte, humrer Steffensen i en SMS.

Tilpasset Norge

Vedum sier via sin statssekretær Lars Vangen (Sp) at de ikke vil kommentere saken i Børsen nå, fordi de følger kutymen med at Stortinget skal få svar først på det som er et skriftlig spørsmål til statsråden.

I innlegget på Facebook fra 2018 argumenterer han med at «store skattekutt (fra den daværende regjeringa, red.anm.) har gått til de få, mens store avgiftsøkninger har gått til de mange».

- Derfor må vi ha et avgiftsnivå tilpasset det Norge vi har, sier Vedum blant annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer