Drivstoffpriser

Ber Vedum svare Trygve

- Det vi politikere frykter aller mest, innrømmer Frp's Roy Steffensen.

DØRA: Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) formulerte et spørsmål om bensinpriser på Facebook i 2018. Nå må finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) svare på det fire år gamle spørsmålet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DØRA: Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) formulerte et spørsmål om bensinpriser på Facebook i 2018. Nå må finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) svare på det fire år gamle spørsmålet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg har prøvd og prøvd å få finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til å svare på spørsmål om drivstoffprisene. Men han viker unna. Nå håper jeg i det minste at Vedum vil svare seg selv, sier Frp-veteran Roy Steffensen til Børsen.

Steffensen har nå funnet fram et fire år gammelt sitat fra daværende opposisjonspolitiker Vedum som anslag til et spørsmål til sittende finansminister Vedum.

Stridens kjerne er altså prisene på bensin og diesel - som de siste ukene har blitt presset godt over 20 kroner literen.

- Kan bli plukket opp

I et skriftlig spørsmål til Vedum viser Steffensen til noe Vedum skrev på Facebook i 2018.

«Det fine med sosiale medier er at det man skriver kan bli plukket opp og ende som spørsmål til finansministeren. Her har jeg plukket opp et spørsmål fra Trygve», skriver Steffensen på Twitter.

Deretter deler han det skriftlige spørsmålet, som lyder slik:

«På Facebook er det mange som har meninger om mangt, og av og til kommer det spørsmål det kan være verdt å løfte opp. Eksempelvis skrev en Trygve Slagsvold Vedum dette 7. juni 2018:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.