Bergenserne freser: - Komplett kaos

Striden om turistbusser i Bergen har for lengst nådd smertegrensen. Nå kan det hele avgjøres.

RADBREKKES: Turistbussene har vært gjenstand for krass kritikk i Bergen. Selskapene bak mener kritikken er uberettiget. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
RADBREKKES: Turistbussene har vært gjenstand for krass kritikk i Bergen. Selskapene bak mener kritikken er uberettiget. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Folk er sinte. Bussene skaper tidvis komplett kaos i gatene her, tordner Nordnes-beboer Anne Magnussen overfor Børsen.

Turistbussene i Bergen har lenge vært et betent tema blant byens innbyggere. Dagbladet har tidligere omtalt hvordan Vestland fylkeskommune har vurdert å gripe inn med egne tiltak mot turistbussene som skaper «farlige situasjoner» i sentrum.

Ifølge Dagsavisen er løyvene til de to selskapene som driver med hop on-hop off-turer er nå i ferd med å gå ut. Virksomhetene har imidlertid sendt søknader om fornyelse i ti år - til skrekk og gru for naboer i nærheten av reiserutene.

- En pest og en plage, sier Magnussen til Dagsavisen, som først omtalte saken.

- Slutt nå!

Da søknadene ble lagt ut på høring, lot ikke protestene vente på seg. Både velforeninger, havnevesen og byrådet utgjorde et samspilt klagekor mot turistbussene.

Magnussen utdyper:

- Det er hensynsløs parkering, støy og fryktelig trafikkfarlige situasjoner. Når cruiseskipene i tillegg rykker inn med egne busser, blir det totalt kaos, framholder hun til Børsen.

  • Selskapene bak turistbussene i Bergen avviser kritikken. Les deres svar nederst i artikkelen.

- Hvis du kunne gitt en direkte oppfordring eller beskjed til aktørene, hva ville du sagt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer