Washington DC:

Beryktet hotell stenger dørene

Med krypeavstand til Det hvite hus, variert klientell og vaklende rykte, stenges turistyndlingen etter 109 år.

MAGA-FAVORITT: Trump-supportere flokket til rause priser på Harrington Hotel og baren Harry's under valg-demonstrasjonene i desember 2020, bare en måned før stormingen av kongressen. Foto: Ken Cedeno / UPI / Shutterstock
MAGA-FAVORITT: Trump-supportere flokket til rause priser på Harrington Hotel og baren Harry's under valg-demonstrasjonene i desember 2020, bare en måned før stormingen av kongressen. Foto: Ken Cedeno / UPI / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med sin upretensiøse sjarm har Hotel Harrington vært en turistyndling for både amerikanere og europeere i over hundre år. Nå skal Washington D.C.s eldste hotell legges ned, skriver Washington Post.

Hotellet skrev seg inn i rekkene av Washingtons skandalehotell da de i 2020 hadde et hundretalls «Proud Boys» på gjestelista. Det gamle hotellet har sett et mangfold av besøkende siden det åpnet i 1914.

- Jeg har aldri før opplevd et sted med så mange fra alle samfunnslag. Politifolk, advokater, lobbyister, regjeringsfolk, prostituerte og narkolangere – det er noe for seg selv, sier Kimberly Ashworth, stamgjest på hotellbaren Harry's, til avisa.

Den høyreekstreme, nyfacistiske militante gutteklubben besøkte hotellet i forbindelse med protestene mot presidentvalget 12. desember 2020. Dette i selskap med flere Donald Trump-supportere.

Ashworth, som selv er politisk liberal, mener stedet ble «mer interessant» etter besøket.

- Det var litt gøy at vannhullet mitt var på nyhetene. Det ga penger i kassa for Harry's gjennom pandemien - hvem var det som sa det ikke finnes noe som heter «dårlig» PR? sier hun.

Både pub og hotell fikk rykte for å være et Proud Boys- og MAGA-klubbhus, noe hotelldirektør Ann Terry ikke ønsket å kommentere.

- The Harrington har opplevd en rekke historiske hendelser. 19 presidenter, to verdenskriger, de harde trettiåra, menneskerettighetsbevegelsen, kvinnekamp og mye mer, skriver hun i en pressemelding.

Ifølge en tidligere bartender på hotellpuben har det stått dårlig til med hotellet siden eier Charles McCutchen døde i 2020. Ifølge kilder skal hotellet selges.

Bittesmå bad, skapdører som faller ned og aircondition som ikke er vedlikeholdt siden forrige århundre, bevitner om et hotellopphold fjernt fra luksus. Hotellet var riktignok en av de første tilbyderne av rom med både soverom og bad, og har alltid vært en lommebokvennlig favoritt.

- Sjarmen med hotellet var hvor totalt upretensiøst det var. Her så jeg alle slags typer mennesker, fra amish-folk til franske og tyske turister. Hotellet var virkelig en «smeltedigel», sier komiker Charles Phoenix.

Han beskriver hotellet som en tidsreise i sosial og kulturell historie, noe som gjenspeiles i hotellets utforming. Komikeren beskrev hotellets inventar som «funksjon over form».

Hotellet har lenge hatt selvinnsikt på den noe fallerende standarden, og har på sine nettsider advart gjestene om at de ikke må forvente stas og luksus.

«Det føltes som å overnatte hos bestemor. Fantastisk beliggenhet, men et høl» lyder en anmeldelse fra TripAdvisor.

Siden hotellet åpnet, har gjestelisten har vært svært variert. En tidligere bartender forteller at han en hvilken som helst kveld kunne servere alt fra FBI-agenter, demonstranter, ansatte i Det hvite hus, til strippere og store skuespillere som Harrison Ford.