Beskjed til Støre: - Få ned prisen nå

Arbeiderpartiets strømtopp Kari Nessa Nordtun mener strømprisene ikke må ned om måneder eller uker, det må skje i løpet av dager.

KLAR TALE: Kari Nessa Nordtun krever lavere strømpriser nå. Man kan ikke vente på flere utredninger og utvalg. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
KLAR TALE: Kari Nessa Nordtun krever lavere strømpriser nå. Man kan ikke vente på flere utredninger og utvalg. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YOUNGSTORGET (Dagbladet): Mandag ettermiddag la Aps eget strømutvalg fram sin rapport under partiets sentralstyremøte på Youngstorget.

Det er Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun som har ledet utvalget.

- Situasjonen er veldig alvorlig for folk og bedrifter. Det er tungt å se belastningen folk har fått fordi Stortinget har vedtatt at vi blir så påvirket av prisen ute. For oss er det viktig å finne løsninger for folk, sier Kari Nessa Nordtun til Dagbladet.

Rapporten er 28 sider lang og inneholder flere forslag til forbedringer i det norske kraftsystemet.

Arbeiderpartiets energiutvalg vil øke strømstøtten og redusere momsen på strømregningen. Utvalget sier nei til makspris på strøm, men også nei til nye utenlandskabler.

De vil videre at Ap skal åpne for både utbygginger i vernede vassdrag og nye vindanlegg på land. De vil også at det skal satses mye mer på å spare strøm, men står fast på å elektrifisere sokkelen.

Strømutvalgets konklusjoner danner grunnlaget for en mulig ny strømpolitikk som skal opp på partiets landsmøte i mai. Utvalget har jobbet med rapporten i ett år og har fått mange innspill fra ulike deler av partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.