Beslagla mega-yacht verdt 5,2 milliarder

Fredag ble den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenkos mega-yacht beslaglagt av italienske myndigheter.

MEGA-YACHT: Fartøyet «SY A» er ifølge produsenten en av de største superyatchene i verden. Foto: AFP / NTB
MEGA-YACHT: Fartøyet «SY A» er ifølge produsenten en av de største superyatchene i verden. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en uttalelse fra Italias finanspoliti beslagla italienske myndigheter den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenko mega-yacht fredag. Det melder CNN.

I uttalelsen er det presisert at fartøyet - kalt «SY A» - lå i den nordøstlige havna Trieste og skal være verdt rundt 530 millioner euro, tilsvarende 5,2 milliarder kroner.

Sanksjonert av EU

Det er en av de største superyachtene i verden, ifølge produsenten Nobiskrug.

Melnichenko ble 9. mars sanksjonert av EU som en del av utvidede straffetiltak mot russiske oligarker. Ifølge EU eier han den store gjødselprodusenten EuroChem Group og kullselskapet SUEK.

EUs rådsbeslutning har bemerket seg at Melnichenko og 36 andre næringslivsledere møtte Russlands president Vladimir Putin etter at de invaderte Ukraina for over to uker siden.

- Nær krets av Putin

- Det faktum at han ble invitert til å delta på dette møtet viser at han er medlem av den nærmeste kretsen til Vladimir Putin, og at han støtter eller implementerer handlinger eller politikk som undergraver eller truer den territorielle integriteten, suvereniteten og Ukrainas uavhengighet, samt stabilitet og sikkerhet i Ukraina, lyder EUs rådsbeslutning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.