Nederland:

Beslagla Putin-koblet tomt

Nederlandske myndigheter har beslaglagt en tomt som tilhører den russiske presidentens tidligere svigersønn.

UKRAINSK FLAGG: I april 2022 satte noen opp det ukrainske flagget på tomta som er eid av Putins svigersønn. Foto: Remko de Waal / ANP / NTB
UKRAINSK FLAGG: I april 2022 satte noen opp det ukrainske flagget på tomta som er eid av Putins svigersønn. Foto: Remko de Waal / ANP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en tomt i Duivendrecht, i nærheten av den nederlandske hovedstaden Amsterdam, er det satt opp et ukrainsk flagg. Det ble plassert der i april 2022, to måneder etter at Russland invaderte Ukraina.

Tomta ble kjøpt av Jorrit Faassen i 2019. Han er en nederlandsk forretningsmann som giftet seg med Maria Vorontsova, Vladimir Putins datter, i 2008.

De to skal ha skilt seg, uten at dette er offisielt bekreftet. Paret skal også ha en 10 år gammel sønn, noe som heller ikke er offentlig kjent.

Nå er tomta beslaglagt av nederlandske myndigheter, skriver The Guardian.

Sanksjonsekspert og advokat Heleen over de Linden sier til avisa at beslagleggelsen trolig betyr at Faassen er målet for en etterforskning.

Putins tidligere svigersønn bor i Moskva. Han har ikke besvart avisas henvendelser.

Begge Putins døtre ble sanksjonert av EU og USA i april i fjor. Faassen er ikke sanksjonert av verken USA, EU eller Storbritannia. Han har tidligere nektet for å være gift med Putins datter, men bekreftet samtidig at han var gift med en russisk kvinne han hadde barn med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer