Beslaglagt

Spanske myndigheter slår kloa i oligarkens milliardyacht etter klage om ubetalte regninger.

BESLAGLEGGES: Rikingen sluttet å betale regningene for vedlikehold. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB
BESLAGLEGGES: Rikingen sluttet å betale regningene for vedlikehold. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Den 85 meter lange «Meridian A», tidligere kjent som «Valerie», knyttes til toppsjefen i forretningsimperiumet Rostec, en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin.

Det dreier seg nærmere bestemt om Sergej Tsjemesov, som har kjent Putin siden de begge jobbet for den russiske sikkerhetstjenesten.

Nå har en spansk domstol besluttet å beslaglegge fartøyet, etter at eieren sluttet å betale for vedlikeholdet, skriver Bloomberg.

Den enorme yachten har en verdi på 140 millioner dollar - nesten 1,5 milliarder kroner.

Ordren om beslag ble avsagt av en dommer i Barcelona onsdag, ifølge spanske sjøfartsmyndigheter. Det kommer etter at skipsverftet MB92 sendte inn en klage om at regningene for vedlikeholdet sto ubetalt.

Spanske myndigheter nektet det aktuelle fartøyet å forlate havna etter en reparasjon på et verft i Barcelona i mars. EU mener at fartøyet er formelt eid av stedatteren til Tsjemesov.

Tsjemesov ble satt på EUs sanksjonsliste etter Russlands invasjon av Ukraina. Han ble også sanksjonert etter annekteringen av Krim i 2014, som følge av hans bånd til Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.