Karibisk øy:

Besøkende må tjene minst 600 000

Den karibiske øya Montserrat har tatt spesielle grep for å sikre seg turister i løpet av pandemien.

STRENGT: Den vulkanske øya Montserrat har hatt strenge krav for å slippe inn under pandemien. Fra 1. oktober blir det imidlertid åpent for alle igjen - dersom man er vaksinert. Foto: IndustryAndTravel / Shutterstock / NTB
STRENGT: Den vulkanske øya Montserrat har hatt strenge krav for å slippe inn under pandemien. Fra 1. oktober blir det imidlertid åpent for alle igjen - dersom man er vaksinert. Foto: IndustryAndTravel / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Montserrat, som stengte ned etter at de første coronatilfellene ble oppdaget på øya i mars 2020, gjenåpnet for turister tidligere i år.

For å få turistnæringen opp å gå, ønsket øyas 5000 innbyggere å tiltrekke seg personer med mulighet til å jobbe hjemmefra.

Men det var imidlertid ikke hvermannsen de ønsket seg besøk av.

Inntektskrav

For å i det hele tatt bli vurdert til å slippe inn, ble det stilt en rekke krav. Blant annet en lønn på minst 70 000 dollar i året - tilsvarende om lag 600 000 norske kroner. Det ble også gjennomført en grundig bakgrunnssjekk, skriver The New York Times.

I tillegg var det påkrevd å bli på øya i minst to måneder.

Å være vaksinert var ikke et krav, men alle besøkende måtte gjennomføre 14 dager i karantene.

Om man kom igjennom nåløyet, kunne imidlertid den lille vulkanske øya friste med at turistene fikk både kritthvite strender og krystallklart hav nesten helt for seg selv etter en lang dag på hjemmekontor.

Ifølge The New York Times er det totalt 21 turister som har benyttet seg av muligheten siden april i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.