Besøker Sleipner: - Mange føler uro

Statsministeren besøker Sleipner-plattformen i lys av den spente sikkerhetssituasjonen.

NORGE, NAIVE?: Dagbladet ble med statsminister Jonas Gahr Støre ut på plattform Sleipner utenfor Stavanger. Reporter: Marie Røssland. Video: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SLEIPNER (Dagbladet): Bekymrede ansatte på Sleipner Alfa-plattformen fikk møte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) lørdag.

260 kilometer ut i Nordsjøen, vest for Rogaland, ligger olje- og gassfeltet som blant annet leverer tørrgass til rørledningsnettet Gassled. Rundt de tre plattformene sirkulerer kystvaktskipet «KV Jarl». På himmelen sirkulerer et overvåkningsfly.

Årsaken til besøket er den spente sikkerhetssituasjonen på den norske sokkelen etter at det denne uka ble oppdaget store lekkasjer på Nord Stream-kablene i Østersjøen. Gasslekkasjene anses som sabotasje, og flere mener det er Russland som står bak - noe nekter Kreml for.

Hovedverneombud og prosesstekniker på Sleipner, Richard Falch, sier til Dagbladet at de ansatte på plattformen er bekymret som følge av situasjonen i Østersjøen.

- Folk bekymrer seg både for familien hjemme, hva som skjer i havet og all dronevirksomheten i området. Det er mye som er uavklart og en del uro, sier han.

Statsministeren understreker at sikkerheten til olje- og gassindustrien, samt arbeiderne på plattformer rundt om i Nordsjøen, er svært viktig for regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.