Bestillingsrush: - Merkedag

Både chartergigant og Norwegian merket at Erna Solberg og regjeringen opphevet coronarestriksjonene fredag.

BADEFERIE: Reiselystne nordmenn har allerede bestilt ferier i massevis. En del av dem ender nok opp her på Magaluf på Mallorca. Foto: Enrique Calvo / Reuters / NTB
BADEFERIE: Reiselystne nordmenn har allerede bestilt ferier i massevis. En del av dem ender nok opp her på Magaluf på Mallorca. Foto: Enrique Calvo / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg sitter med sånn time-for-time-oversikt, og jeg ser at salget har doblet seg sammenliknet med i går. Det begynte klokka ni på morgenen, og så har det steget utover dagen, sier kommunikasjonssjef i chartergiganten TUI, Nora Aspengren, til Børsen.

- Merkedag

Sammen med en hel bransje kunne hun fredag juble da Erna Solberg og regjeringen annonserte en gjenåpning av Norge fra klokka 16 lørdag.

Det er naturlig nok gode nyheter for reiselivet, som har strevd i en tung motbakke under pandemien, med reiserestriksjoner og stengte grenser.

Men, bare halvannen uke før høstferien på Østlandet oppheves altså reiserestriksjonene fra EU/Schengen, Storbritannia og såkalte lilla land.

Dette betyr også at innreisekarantene for barn som ikke har fått coronavaksine oppheves, noe reiselivsnæringen tidligere har pekt på som en faktor som har bremset antallet bestillinger.

Familier har vært tilbakeholdne med å bestille når barna i familien er pålagt tre dagers karantene ved hjemkomst til Norge.

- Når barn slipper innreisekarantene, har det mye å si for familier, sier Aspengren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer