Besvarte bransjens bønn: Nye permitteringsregler

Regjeringen utvider ordning.

UTVIDER: Regjeringen og statsminister Erna Solberg utvider permitteringsordningen til 52 uker. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
UTVIDER: Regjeringen og statsminister Erna Solberg utvider permitteringsordningen til 52 uker. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen utvider permitteringsordningen, som første gang ble utvidet ved starten av coronakrisen i vår, skriver de i en pressemelding.

52 uker

Regjeringen vil nå utvide permitteringsperioden fra 26 til 52 uker.

Det var VG som først omtalte saken.

- Vi ser at en slik endring er nødvendig i den økonomiske situasjonen vi fortsatt ser for oss framover, i alle fall et halvt år og kanskje videre, sier statsminister Erna Solberg til avisa.

Når ordningen forlenges innføres det også en ekstra arbeidsgiverperiode for langtidspermitterte på fem dager for dem som er permittert mer enn 30 uker.

Dette er altså dager arbeidsgiver må betale.

- Dette må ikke bli til hinder for at folk kommer tilbake i jobb, sier Solberg.

Ordningen gjelder fra 1. november til 30. juni.

- Selv om vi ser lyspunkter i deler av økonomien, er usikkerheten fortsatt så stor at vi nå velger å utvide permitteringsordningen fra 26 til 52 uker fra 1. november, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

Midlertidig utvidelse

Næringsminister Iselin Nybø peker på at utvidelsen av permitteringsperioden vil avhjelpe krisen i store deler av næringslivet, spesielt i den hardt rammede reiselivsnæringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer