Betaler milliarder for undertøysgigant

Victoria's Secret-eieren bekrefter at de gir fra seg kontrollen over undertøysgiganten.

Foto: Charles Platiau / Reuters
Foto: Charles Platiau / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppkjøpsfondet Sycamore Partners skaffer seg kontroll over Victoria's Secret for mer enn 4,8 milliarder kroner.

Det bekrefter selskapene torsdag, skriver CNBC.

Victoria's Secret har fram til nå vært eid av L Brands. Undertøysgiganten har slitt med stadig dårligere salgstall de siste åra.

Milliardsummen sikrer Sycamore Partners 55 prosent av selskapet. L Brands beholder 45 prosent, ifølge CNBC.

Det vil si at selskapet verdsettes til 1,1 milliarder dollar, eller 10,2 milliarder kroner.

Salget betyr også at L Brands-gründer Leslie Wexner er ferdig som administrerende direktør for selskapet han selv grunnla. Han beholder likevel en plass i styret.

KRITISERES: Victoria's Secret er under hardt vær. Video: Scanpix / Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Alvorlige anklager

I begynnelsen av februar publiserte New York Times en gransking av det amerikanske selskapet Victoria's Secret, som på ingen som helst måte har slått heldig ut for Wexner.

Granskningen viser ifølge avisa at selskapet preges av en kultur bestående av mobbing, trakassering og kjønnsdiskriminering.

Den avslørende granskningen bygger på intervjuer med over 30 nåværende og tidligere ansatte, som blant annet sier at det er varslet om upassende oppførsel fra tidligere direktør Edward Razek ved flere anledninger. Han anklages for å ha forsøkt å kysse modeller, bedt dem om å sitte på fanget hans og i 2018 skal han angivelig ha gått så langt at han berørte en av modellene mellom beina.

Flere kvinner skal ha gjort Wexner oppmerksom på Razeks upassende oppførsel, men skal da ha blitt straffet, ifølge New York Times.

Avisa skriver også at Wexner selv skal ha vært svært upassende overfor kvinner. Avisa peker blant annet på vennskapet han hadde med avdøde Jeffrey Epstein.

Krass kritikk

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan kritikken har haglet mot undertøysgiganten de siste åra.

De har blant annet blitt beskyldt for å ha frontet et utdatert og skadelig kroppsideal og fått krass kritikk for nedsettende uttalelser om pluss size-modeller og transkjønnede modeller. Før jul bekreftet selskapet at de hadde valgt å avlyse det verdenskjente moteshowet de har arrangert hvert år siden 1995, etter stor motgang.

Wexner uttalte den gang at selskapet revurderte «bokstavelig talt alt» om virksomheten, ifølge Business Insider.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer