Betaler milliarder for undertøysgigant

Victoria's Secret-eieren bekrefter at de gir fra seg kontrollen over undertøysgiganten.

Foto: Charles Platiau / Reuters
Foto: Charles Platiau / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppkjøpsfondet Sycamore Partners skaffer seg kontroll over Victoria's Secret for mer enn 4,8 milliarder kroner.

Det bekrefter selskapene torsdag, skriver CNBC.

Victoria's Secret har fram til nå vært eid av L Brands. Undertøysgiganten har slitt med stadig dårligere salgstall de siste åra.

Milliardsummen sikrer Sycamore Partners 55 prosent av selskapet. L Brands beholder 45 prosent, ifølge CNBC.

Det vil si at selskapet verdsettes til 1,1 milliarder dollar, eller 10,2 milliarder kroner.

Salget betyr også at L Brands-gründer Leslie Wexner er ferdig som administrerende direktør for selskapet han selv grunnla. Han beholder likevel en plass i styret.

Alvorlige anklager

I begynnelsen av februar publiserte New York Times en gransking av det amerikanske selskapet Victoria's Secret, som på ingen som helst måte har slått heldig ut for Wexner.

Granskningen viser ifølge avisa at selskapet preges av en kultur bestående av mobbing, trakassering og kjønnsdiskriminering.

Den avslørende granskningen bygger på intervjuer med over 30 nåværende og tidligere ansatte, som blant annet sier at det er varslet om upassende oppførsel fra tidligere direktør Edward Razek ved flere anledninger. Han anklages for å ha forsøkt å kysse modeller, bedt dem om å sitte på fanget hans og i 2018 skal han angivelig ha gått så langt at han berørte en av modellene mellom beina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer