Betaler over 240 000 kroner i strøm

Pizza-Dino har hatt en økning på 283 prosent i strømkostnader det siste året. - Jeg kan ikke selge et brød for 150 kroner heller, sier eieren av bakeriet Glunot.

OPPGITT: Raimondo Arnone kommer til å vurdere å stenge det lokale bakeriet dersom han ikke får mer strømstøtte. Foto: Privat
OPPGITT: Raimondo Arnone kommer til å vurdere å stenge det lokale bakeriet dersom han ikke får mer strømstøtte. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Raimondo Arnone, bedre kjent som pizza-Dino, driver bakeriet Glunot i Trysil. I 2022 har strømkostnadene økt med 283 prosent, fra 85 000 kroner i 2021 til 240 000 kroner i 2022.

- Jeg kan ikke skru av kjøleskap og fryser de dagene bakeriet er stengt på grunn av mat som ikke kan bli dårlig. Men bare det koster rundt 540 kroner dagen, forteller Arnone til Dagbladet.

Han har laget en oversikt over betalt og forventet strømregning i år, og sammenliknet det med i fjor. Oversikten over betalte regninger viser at strømkostnadene hittil, har vært dobbelt så høye som i samme periode året før.

- Vi driver mer effektivt enn før, og sparer der vi kan. Likevel er det ikke nok, sier eieren.

Saken ble først omtalt i avisa Østlendingen.

Verre enn corona

Arnone beskriver denne situasjonen som verre enn pandemien.

- Jeg håper at dette problemet blir tatt på alvor, fordi denne situasjonen er mye verre enn covid, hevder han.

Ordfører i Trysil kommune, Erik Sletten, mener ikke at den statlige strømstøtten er god nok slik den er i dag.

- Strømprisene er et nasjonalt anliggende problem, og det hadde vært ideelt om staten tok hele ansvaret. Det er ikke enkelt å dekke strømstøtte med kommuneøkonomien, sier Sletten til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.