Samsung-arv:

Betaler sjokksum: - Vår plikt

Arvingene etter Sør-Koreas rikeste, Samsung-topp Lee Kun-Hee, må punge ut 89 milliarder kroner til landet.

RIKING: De som overtar formuen etter Lee Kun-Hee må betale dyrt. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
RIKING: De som overtar formuen etter Lee Kun-Hee må betale dyrt. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Vis mer
Publisert

Da mangeårig styreformann i Samsung, Lee Kun-Hee, døde i oktober i fjor, 78 år gammel, etterlot han seg en formue på 23,3 milliarder dollar - svimlende 232,6 milliarder kroner.

Lee var Sør-Koreas rikeste mann, og eide 4,18 prosent av aksjene i Samsung Electronics, i tillegg til en rekke av mobilgigantens datterselskaper.

Arveoppgjøret etter rikingen vekker nå oppsikt verden over.

- Vår plikt

For familien må nemlig punge ut hele 10,78 milliarder dollar, cirka 89 milliarder kroner til Sør-Korea når eiendelene skal overtas. Det opplyser familien selv, onsdag.

- Det er vår samfunnsplikt og vårt ansvar å betale all skatt, sier familien i en uttalelse utgitt av Samsung, ifølge Reuters.

Beløpet - som er et av de største betalt i arveavgift noensinne i Sør-Korea og globalt - skal betales i seks omganger, med første utbetaling denne måneden.

Lee fikk æren for å ha gjort Samsung til en av verdens største produsenter av smarttelefoner og minnekort. Den sørkoreanske mobilgiganten er i dag et av verdens største selskaper, med en markedsverdi på rundt 4000 milliarder kroner, ifølge Companies Market Cap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer