Einar Aas tapte hele formuen

Betaler skatt igjen

Eksmilliardæren tapte alt på «veddemål».

HER RAKNET DET: Kraftspekulant Einar Aas figurerte høyt på skattelistene. Men 2018 ble året da alt raknet. Foto: John T. Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Einar Aas (50) fra Grimstad var en gang en gjenganger på norgestoppen over personer med mest inntekt og skatt. Helt til han høsten 2018 inngikk et katastrofalt «veddemål» på kraftbørsen og tapte hele formuen på over 1,6 milliarder kroner.

350 mill. ikke nok

Åra etter giganttapet har for en stor del gått med til å tilbakebetale kreditorene, som gikk inn med ca. 1,1 milliarder kroner for å dekke inn tapet på Nasdaqs kraftbørs, selv etter at Aas betalte inn 350 millioner kroner av egen lomme.

For skatteåra 2018 og 2019 sto eksmilliardæren med null både i inntekt, skatt og formue. For 2020 er han derimot oppført med en skatt på beskjedne 171 547 kroner. Inntekt og formue står fremdeles i null.

50-åringen har nå begynt å jobbe som lønnsmottaker igjen. Ifølge kraftnettavisa Montel tiltrådte han på nyåret i en stilling som markedsanalytiker for kraftmekleren Branden Forvaltning i Arendal, hvis ledelse han kjenner godt fra før, ifølge Dagens Næringsliv (DN).

Det har ikke lyktes Dagbladet å nå Einar Aas for en kommentar.

Tvangsavsluttet

I sine glansdager gjorde den mediesky sørlendingen seg bemerket ved å trade kraft som privatperson, ikke som selskap, og brukte derfor egne midler til å spekulere i markedet - med stor suksess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer