- Betaler skatten med glede

Petter Solberg har byttet skatteparadiset Monaco for landlige omgivelser.

MONACO OG KORSIKA: Året er 2003 - her starter Petter Solberg feiringen av seiren i Rally Korsika, samme år som han meldte flytting fra Spydeberg til Monaco. Siden 2010 har han bodd i Sverige. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB.
MONACO OG KORSIKA: Året er 2003 - her starter Petter Solberg feiringen av seiren i Rally Korsika, samme år som han meldte flytting fra Spydeberg til Monaco. Siden 2010 har han bodd i Sverige. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Solberg (47) var en av de første, store norske sportsprofilene i nyere tid som flyttet til et såkalt skatteparadis.

Kongen bak rattet tok utflytting sammen med familien og kjøpte leilighet i Monaco.

Det var i 2003, samme år som han ble første nordmann til å vinne rally-VM og den profesjonelle karrieren tok av. Seinere ble han også den aller første verdensmesteren i rallycross.

I finansverdenen har adresse i fyrstedømmet Monaco på den franske Middelhavskysten hatt mest fokus på lavere inntektsskatt - som lavere formuesskatt er tema med adresse i Sveits.

Petter Solberg har fulgt oppmerksomheten rundt skikongen og forretningsmannen Bjørn Dæhlies nye adresse og leilighet i Sveits.

Vi får kontakt med Petter Solberg i Piteå i Nord-Sverige, i selskap med etablerte og kommende bilsportstjerner.

- Kan gjøre hva han vil

- Bjørn Dæhlie kan gjøre hva han vil, er den umiddelbare kommentaren fra en sprudlende Petter Solberg.

- Var det skattesparing som gjorde at du meldte overgangen til Monaco?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.