- Betaler skatten med glede

Petter Solberg har byttet skatteparadiset Monaco for landlige omgivelser.

MONACO OG KORSIKA: Året er 2003 - her starter Petter Solberg feiringen av seiren i Rally Korsika, samme år som han meldte flytting fra Spydeberg til Monaco. Siden 2010 har han bodd i Sverige. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB.
MONACO OG KORSIKA: Året er 2003 - her starter Petter Solberg feiringen av seiren i Rally Korsika, samme år som han meldte flytting fra Spydeberg til Monaco. Siden 2010 har han bodd i Sverige. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Solberg (47) var en av de første, store norske sportsprofilene i nyere tid som flyttet til et såkalt skatteparadis.

Kongen bak rattet tok utflytting sammen med familien og kjøpte leilighet i Monaco.

Det var i 2003, samme år som han ble første nordmann til å vinne rally-VM og den profesjonelle karrieren tok av. Seinere ble han også den aller første verdensmesteren i rallycross.

I finansverdenen har adresse i fyrstedømmet Monaco på den franske Middelhavskysten hatt mest fokus på lavere inntektsskatt - som lavere formuesskatt er tema med adresse i Sveits.

Petter Solberg har fulgt oppmerksomheten rundt skikongen og forretningsmannen Bjørn Dæhlies nye adresse og leilighet i Sveits.

Vi får kontakt med Petter Solberg i Piteå i Nord-Sverige, i selskap med etablerte og kommende bilsportstjerner.

- Kan gjøre hva han vil

- Bjørn Dæhlie kan gjøre hva han vil, er den umiddelbare kommentaren fra en sprudlende Petter Solberg.

- Var det skattesparing som gjorde at du meldte overgangen til Monaco?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer