#valg23

Betalt protest: - Buuuuuuuu!

Lønnede demonstranter marker misnøye med regjeringen framfor Senterpartiets landsmøte, og DDE-stjerne Bjarne Brøndbo underholder: - Jeg får betalt for å spille, men støtter saken, sier Brøndbo til Dagbladet.

HER BLIR DET LIV: Bjarne Brøndbo underholder for Kystopprøret utenfor landsmøtet til Senterpartiet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HER BLIR DET LIV: Bjarne Brøndbo underholder for Kystopprøret utenfor landsmøtet til Senterpartiet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Senterpartiets landsmøte i Trondheim begynner med en diger fartshump.

Utenfor landsmøtehotellet står flere hundre personer samlet for å protestere og markerer sin misnøye med lakseskatten regjeringen har innført.

Dagbladet får bekreftet at demonstrasjonen gjøres i arbeidstiden, og at markeringen dermed er lønnet av arbeidsgivere i laksenæringen.

Geir Pollestad (Sp) fikk den utakknemlige oppgaven med å forsvare skatten på scenen framfor demonstrantene.

Mens enkelte jubler over skatten, mener næringen selv at den i praksis «slukker lysene langs kysten» og dreper arbeidsplasser.

- Buuuuuu, er det høylytte responsen fra publikum på Sp-toppens appell om å legge skatteprotestene død.

Popstjerne på laget

Den såkalte grunnrenteskatten medfører en betydelig skatteøkning på selskaper som tjener penger og driver med oppdrettslaks i norske fjorder.

DDE-profil, popstjerne, og bilopphugger Bjarne Brøndbo er leid inn for å underholde demonstrantene. Han forteller Dagbladet at han støtter opprøret mot lakseskatten.

- Jeg får betalt for å spille, men dette er en god sak, sier Brøndbo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer