Sjokk-kvittering i USA:

Betalte 45 000 kroner for kaffe

Et ektepar i Oklahoma fikk hakeslepp da de sjekket bankutskriftene etter et besøk på Starbucks.

DYRT: Kafebesøket ble noe dyrere enn forventet for ekteparet i Oklahoma. Dette er et illustrasjonsfoto av en Starbucks i Boston, fra 2022. Foto: AP Photo/Michael Dwyer/File/NTB.
DYRT: Kafebesøket ble noe dyrere enn forventet for ekteparet i Oklahoma. Dette er et illustrasjonsfoto av en Starbucks i Boston, fra 2022. Foto: AP Photo/Michael Dwyer/File/NTB. Vis mer
Publisert

Et ektepar i Oklahoma fikk nylig sjokk da de sjekket kontoutskriftene.

Jesse O'Dell skulle bare ta sin daglige tur til kaffekjeden Starbucks for å kjøpe kaffe til kona og seg selv.

Han la inn den faste bestillingen på en americano og en karamell frappucino, betalte og fortsatte dagen som normalt, skriver New York Post.

Men seinere denne dagen dro kona til O'Dell, Deedee O'dell, til kjøpesenteret for å handle, og da hun skulle betale ble kortet avslått.

Avlyste Thailand-tur

En rask titt på bankutskriftene viste at kaffen som Jesse O'Dell kjøpte tidligere den dagen kostet ekteparet 4456 dollar, altså over 45 000 norske kroner.

Paret kontaktet Starbucks med en gang, som sendte en sjekk på beløpet. Men sjekken ble avslått da paret prøvde å løse den inn, skriver avisa.

- Vi ringte kundeservice mellom 30 og 40 ganger, forteller Jesse O'Dell.

Familien hevder at de ble nødt til å kansellere en tur til Thailand, fordi de ikke hadde nok penger etter kafébesøket. Alt var blitt brukt på to kaffe, og billettene var ikke refunderbare.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi i DinSide sjekker matvareprisene jevnlig og har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Skyldte på paret

En talsperson i Starbucks sier til New York Post at sjekken ikke kunne løses inn på grunn av en skrivefeil, og at de har sendt en ny sjekk til paret som seinere har blitt utbetalt.

Talspersonen skylder imidlertid på paret, og hevder at Jesse O'Dell selv la inn beløpet som tips.

Det får Jesse O'Dell til å reagere.

- Jeg vet hvordan man trykker på knapper, og jeg trykket ikke på den knappen. Hvis det ikke var baristaen, så må det ha vært en feil med systemet, sier Jesse O'Dell til avisa.

Ekteparet leverte en klage til det lokale politiet, men saken ble henlagt da det ble klart at de hadde fått pengene tilbake, skriver New York Post.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer